Afbeelding
Ad Timmers

Haarlemmers binden vol enthousiasme de schaatsen onder

Recreatie

HAARLEM Nadat Haarlem zich deze week dagenlang vermaakt heeft met het maken van sneeuwpoppen, het bouwen van iglo’s en het houden van sneeuwballengevechten, was het gisteren tijd voor ander winters vertier. Nadat het enkele dagen en nachten stevig gevroren had, konden de ijzers uit het vet worden gehaald en worden ondergebonden. Op de meeste plekken was het ijs vrijdag dik genoeg om een heerlijk frisse schaatsrit te maken. Uiteraard alleen met het gezin of één ander persoon.

Daniëlle Bogaart is met haar gezin naar de Veerplas gegaan om te schaatsen. “Schaatsers dienen in hun eigen buurt te blijven voor het schaatsen, zo wordt er gezegd. Boffen wij even dat we vlak bij de Veerplas wonen”, zegt ze lachend terwijl ze aan de besneeuwde ‘waterkant’ haar veters stevig aantrekt. “Ik vind het echt heerlijk. Mijn kinderen komen de hele week al met knalrode wangen en ijspegels in de haren binnen gestampt. Heerlijk die berg sneeuwlaarzen met plasjes ernaast in de hal, het kan niet ‘wintersporterig’ genoeg deze week. Thuis roepen we elke namiddag als de sneeuwschuivers langsrijden: hey daar zijn de piste bullies weer”.

Hoewel het winterse weer veel mensen het broodnodige plezier bezorgt in een tijd waarin veel mensen al weken of maanden thuis zitten, is niet iedereen even gelukkig met de sneeuw en gladheid die daarmee gepaard gaat. Hoewel Spaarnelanden al de hele week met man en macht 24 uur per dag bezig is om te strooien en sneeuw te ruimen, kan niet voorkomen worden dat het op sommige plekken nog steeds erg glad is en de wegen hier en daar slecht begaanbaar zijn. Vooral voor de minder mobiele ouderen, die het in deze tijden toch al moeilijk hebben, is dat zeer vervelend. Ook veel vogels hebben het momenteel zwaar omdat het door de dikke sneeuwlaag en het bevroren water erg lastig voedsel zoeken is. De gemeente roept Haarlemmers daarom op om vogelvoer te kopen en op te hangen of ergens neer te zetten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie