Afbeelding
Eigen Foto

Grote drukte op strand en in duinen, parkeerplaatsen afgesloten

Recreatie

REGIO Het is heerlijk lenteweer vandaag en dat is overal in de regio goed te merken. Mensen trokken er al vroeg op uit voor een wandeling op het strand of in de duinen en dat zorgde vanmorgen al op diverse plaatsen voor files. En voor parkeerplaatsen die al vroeg afgesloten werden.

De gemeente Bloemendaal had zich al voorbereid op een toename van het verkeer en mensen die erop uit wilden en had voor dit weekend extra politie en handhavers ingezet. En die waren nodig ook. Om 11.00 uur uur was het parkeerterrein bij Panneland in Vogelenzang al zo vol, dat de gemeente besloot geen nieuwe bezoekers meer toe te laten. De toe-rit vanaf de rotonde op de Vogelenzangseweg tot het parkeerterrein Panneland in Vogelenzang werd afgesloten door verkeersregelaars. 

Ook de gemeente Zandvoort heeft de nodige maatregelen genomen en extra mensen ingezet. De parkeerplaats bij de ingang van de Waterleidingduinen bij de Zandvoortselaan wordt afgesloten als die vol is en overal in Zandvoort zijn verkeersregelaars en toezichthouders aanwezig. In de berm parkeren mag niet en daarop wordt gehandhaafd, aldus de gemeente. Op de boulevard en op andere plekken in het dorp wordt volgens de gemeente gehandhaafd op naleving van de coronaregels, onder meer op parkeerplaatsen en bij viskramen.

Ondanks een oproep van de gemeente Zandvoort om niet naar de kustplaats te komen, trokken toch veel mensen vandaag richting strand en duinen om hier te genieten van het zonnige voorjaarsweer. "Waar moet je anders heen? Je kunt alleen maar naar strand, bos, duinen en heide en dat met 17 miljoen inwoners", wordt de gemeente Zandvoort gevraagd op haar Facebookpagina. "Binnen zitten is ook niet goed horen we steeds. Geef eens een voorbeeld wat je nog met kinderen kan doen! Huis en tuin hebben ze wel gehad onderhand. Kinderen worden te dik door thuiszitten, hoor je al weer, maar naar buiten is ook weer een probleem".

Volgens een woordvoerder van de gemeente Zandvoort werd het alleen bij de Waterleidingduinen vanochtend even te druk, en werd de parkeerplaats aan de Zandvoortselaan voor een korte tijd afgesloten. “Dat werd al snel weer opgelost. Verder was het een drukke, maar gezellige dag in Zandvoort”, aldus de woordvoerder. Mensen leefden de coronaregels na, en hielden genoeg afstand bij kramen waar eten en drinken kon worden afgehaald.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie