Afbeelding
Joop Touw

Zandvoort in trek voor korte paasvakantie

Recreatie

ZANDVOORT Een weekendje weg in eigen land is komend paasweekend erg populair. Nederlanders hebben veel hotels en vakantiehuisjes geboekt en vooral plekken aan de Nederlandse kust zijn in trek voor aankomend weekend.

De Nederlandse zoekdata van Booking.com laat zien dat met name kustbestemmingen zoals Noordwijk aan Zee, Zandvoort en ook Texel een stuk populairder zijn deze Pasen ten opzichte van vorig jaar. Maar ook steden zijn in trek bij Nederlanders. Zo is Amsterdam de meest gezochte bestemming tijdens het paasweekend, gevolgd door Maastricht.

Ook op boekingswebsite Zoover surft afgelopen week ruim 62 procent naar Nederlandse bestemmingen, laat een woordvoerster weten. “De afgelopen week zien we een toename van het aantal zoekopdrachten voor het paasweekend, zo’n 15 procent ten opzichte van vorige week. Ook zoeken er opvallend veel mensen naar 1 mei.”

Voor aankomend weekend wordt er met name naar campings (42 procent) en vakantieparken (32 procent) gezocht, en vooral naar bestemmingen in Limburg en Gelderland. Zo kregen de vakantieparken van Roompot een jaar geleden al de eerste paasboekingen voor dit jaar binnen, zegt een woordvoerder. “Sinds de voorjaarsvakantie is men vooral sterk gaan boeken voor Pasen. Nu volgen ook alweer de eerste boekingen voor Pasen volgend jaar.”

De meest gereserveerde accommodaties op Booking.com voor aankomend weekend zijn allereerst hotels en daarna bed & breakfasts, appartementen en vakantiehuisjes. Sommige hotels bieden dit weekend ook speciale paasarrangementen met diner aan, zoals vijfsterrenhotel Des Indes in Den Haag. Die plekken verwacht het hotel spoedig volgeboekt te hebben.

advertentie
advertentie