Afbeelding
Eigen Foto

Haarlem Marketing verbindt streekproducenten in fietsroute

Recreatie

HAARLEM Haarlem Marketing lanceert maandag 3 mei de Haarlemse local food fietsroute. Tijdens de route ontdekken geïnteresseerden al fietsend Haarlem en haar omgeving, terwijl ze tegelijkertijd kennismaken met lokale duurzame makers van streekproducten. 

Deelnemers fietsen aan de hand van een app langs diverse adressen in en om Haarlem die food (gerelateerde) producten verkopen. De focus ligt op lokale, ambachtelijke producten die duurzaam geproduceerd worden. Onderweg zijn verhalen van verschillende makers te horen. Daarnaast wordt door middel van geluidsfragmenten, foto’s, video’s en tekst informatie gegeven over de Haarlemse omgeving, de lokale producenten en de manier waarop het product gemaakt wordt. Waar mogelijk bieden de deelnemende makers een kijkje in de keuken of de gelegenheid om hun producten te kopen. 

Directeur Anne-Marije van Haarlem Marketing: “Deze route toont allerlei verborgen parels in de food sector die je op de fiets kunt bezoeken en waar de mooiste, ambachtelijke producten verkrijgbaar zijn. De passie waarmee deze ondernemers hun producten maken en de samenwerking opzoeken met andere makers zijn inspirerende voorbeelden van toekomstbestendig ondernemen”.

Veel van de ondernemers werken circulair en zoeken elkaar op voor samenwerkingsverbanden. Zo maakt Jopen bier van de aardappelschillen van Friethoes en wordt koffieprut van Haarlemse horeca/bedrijven gebruikt om Oesterzwammen te kweken. Diverse van deze initiatieven zijn nu verzameld in een fietsroute die de fietser naast ambachtelijke producten ook de nodige kennis meegeeft over de lokale eetcultuur en voedselketen.

De Local food fietsroute werkt via de app Izi.Travel. Deze is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. Er is geen vast begin- en eindpunt, waardoor begonnen kan worden op iedere gewenste locatie op de route. In de route zijn verschillende horeca- en sanitaire stops opgenomen. Het mogelijke bezoek hieraan is afhankelijk van de geldende coronamaatregelen tijdens het moment van bezoeken. Kijk voor meer informatie over de Haarlemse local food fietsroute en de app op visithaarlem.com/foodroute.

advertentie
advertentie