Het was het afgelopen weekend nog niet heel warm, maar in het zonnetje was het prima te doen op het terras.
Het was het afgelopen weekend nog niet heel warm, maar in het zonnetje was het prima te doen op het terras. Joop Touw

Haarlem geniet in weekend van het terras

Recreatie

HAARLEM De Haarlemse horeca-ondernemers konden afgelopen woensdag voor het eerst in lange tijd de terrassen weer buiten zetten. En daar werd op de eerste dag dat de coronamaatregelen versoepeld waren goed gebruik van gemaakt. Het was heerlijk weer met een lentezonnetje aan de hemel, dus waren veel terrasjes al snel bezet. Helaas liet het weer het een dag later al afweten. Het kwam met bakken uit de hemel, een zware tegenvaller voor de juist geopende horeca, want de klanten bleven massaal weg. Gelukkig waren de omstandigheden afgelopen weekend weer beter. Heel wat Haarlemmers trokken erop uit om van de zon te genieten. Al was een jas nog wel nodig, want zomerse temperaturen werden niet bereikt. 

Een bezoek aan het terras kan overigens nog niet in alle vrijheid. Verplicht reserveren, zoveel mogelijk blijven zitten, contactloos betalen, binnen plassen met een mondkapje op. Dat zijn enkele van de voorwaarden waaronder de terrassen open mogen. Per buitenterras geldt een maximum van vijftig mensen, zo staat op rijksoverheid.nl. Entertainment op of rond het terras is uit den boze, evenals het vieren van bruiloften en feesten.

Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht. De GGD gebruikt die info voor eventueel bron- en contactonderzoek. Aan een tafel zitten maximaal twee mensen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen onder de 12 jaar. Zitten aan een tafel is sowieso verplicht. Met kuchschermen ertussen mogen tafels ook op minder dan 1,5 meter van elkaar staan. Tafeltjes mogen niet aan elkaar worden geschoven.

Blijven zitten is het devies, “verplaatsen gebeurt niet onnodig”. Bezoekers mogen alleen naar binnen voor wc- of garderobebezoek, of om te betalen. Er moet dan wel een mondkapje op.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie