Afbeelding
Eigen Foto

Allerzielen: herdenk overleden geliefden in de Grote of St.-Bavokerk

Religie

HAARLEM De meeste mensen lopen niet zo te koop met hun rouw over de geliefden die ze zijn verloren aan de dood, maar het is er wél. Eén keer per jaar, rond de tijd van ‘Allerzielen’ is er in de Grote of St.-Bavokerk tijd en ruimte om samen te komen, een kaarsje te branden en de namen van al die mensen, die gemist worden en die dierbaar zijn, voor even weer hardop te horen.  

In de Grote of St.-Bavokerk is dat dit jaar op zondag 7 november. Vanaf 13.00 uur is de kerk vrij toegankelijk voor iedereen, om een kaarsje aan te steken voor de verloren geliefden. Er ligt dan ook een boek waarin hun namen opgeschreven kunnen worden. 

Vanaf 16.00 uur is een korte viering met stadsdominee Tom de Haan, organist Anton Pauw en fluitiste Annemieke Hereijgers, waarin de namen uit het boek worden opgelezen.  Zo klinken de namen voor even weer hardop, hoorbaar voor iedereen. Namen die zovelen vaak sinds het overlijden onuitgesproken bij zich dragen. In deze tijd, waarin mensen hopen dat ze voorzichtig achterom kunnen gaan kijken op de tijd van corona, komen dan als vanzelf ook de namen boven van de mensen die aan de gevolgen van dit virus zijn overleden.

Wie het fijn vindt als een naam wordt voorgelezen in de afsluitende gedachtenisviering, kan de naam 7 november in het boek in de kerk opschrijven, of een mailtje sturen aan haarlemkerk@gmail.com o.v.v. ‘Gedenk je geliefden’. 

advertentie