Afbeelding
Eigen Foto

Lezing in De Kapel: ‘Oordeelt niet, wat betekent dat in de praktijk’

Religie

BLOEMENDAAL Lisette van Hulst geeft zondag 24 april vanaf 10.30 uur in De Kapel (Potgieterweg 4) een lezing met als thema: ‘Oordeelt niet’ – wat betekent dat in de praktijk?

Hoewel de beginselen van de christelijk-humanistische cultuur al eeuwenlang door talloze mensen worden onderschreven, vinden de meeste mensen het nog steeds lastig en vaak zelfs onmogelijk om een aantal van die beginselen daadwerkelijk toe te passen in de praktijk. Onze naasten liefhebben als onszelf, dat willen we nog wel proberen. Maar niet oordelen, dat is vaak een stuk lastiger. Wie zich afvraagt wat er van de maatschappij terecht moet komen als er niet meer geoordeeld wordt, zit goed bij deze lezing. Van Hulst onderzoekt samen met de aanwezigen bekijken hoe mensen de neiging om te oordelen zo kunnen gebruiken dat ze niet alleen meer liefde en compassie voor zichzelf en anderen ervaren, maar ook meer vrijheid, vervulling en vrede.

Drs. Lisette van Hulst studeerde Filosofie en Engelse Taal- en Letterkunde en verdiepte zich naast haar werk als docent Wetenschappelijk schrijven in vele levensbeschouwelijke benaderingen, zoals het Christelijk geloof, het Boeddhisme, gedragspsychologie, Mindfulness en Geweldloze Communicatie. Daarbij viel het haar op dat al deze benaderingen waardevolle inzichten te bieden hebben die elkaar kunnen aanvullen en verrijken. Ze tracht deze inzichten en samenhangen te verwoorden op een manier die tegenstrijdigheden aan het licht brengt, misverstanden opheldert en handelingsperspectieven biedt.

De lezing is vrij toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Kijk voor meer informatie op www.dekapel-bloemendaal.nl

advertentie
advertentie