Bijbel
Bijbel Pixabay

Kennismaken met de Bijbel bij Pinkstergemeente Immanuël

Religie

HAARLEM Wie nader kennis wil maken met de Bijbel, kan vanaf zaterdag 14 mei meedoen met een bijbelcursus van het Evangelisch College. De cursus wordt gegeven bij Pinkstergemeente Immanuël (Medanstraat 32-34) en de lessen zijn vrijblijvend bij te wonen

De bijbelcursus helpt mensen de Bijbel beter te leren kennen, begrijpen, toe te passen en te groeien in geloof. In de lessen wordt onder meer aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de hoofdlijnen van elk Bijbelboek. De cursisten worden zo betrokken bij de Bijbelse boodschap voor het leven van elke dag. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle Bijbelboeken van het Oude en Nieuwe Testament aan bod komen. Meestal wordt per les één Bijbelboek behandeld.

Het Evangelisch College, een landelijk christelijk opleidingsinstituut, biedt de Bijbelcursus aan op vijftig locaties in Nederland. Jaarlijks volgen meer dan duizend cursisten deze cursus. Ook in Haarlem wordt de Bijbelcursus aangeboden. De lessen vinden plaats op de tweede zaterdag van de maand, van 9:30 uur tot 15:00 uur bij Pinkstergemeente Immanuël. De lessen Oude Testament worden verzorgd door Martijn van Geilswijk en de lessen Nieuwe Testament door Frans Blok.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om in mei vrijblijvend een les bij te wonen. Aanmelden hiervoor gaat via www.evangelisch-college.nl/ets-open-dagen.

advertentie