Afbeelding
Eigen Foto

Lezing over Thomas Mann en zijn muziek in De Kapel

Religie

BLOEMENDAAL Sabine Lichtenstein verzorgt zondag 15 mei vanaf 10.30 uur in De Kapel (Potgieterweg 4) een lezing met als thema: Een ‘liaison dangereuse’; Muziek,lust, liefde en politiek bij Thomas Mann.

Thomas Manns hele werk zit vol muziek. Voor hem was muziek niet alleen een betoverende kunst, die verwees naar lust, liefde, dood en (a)politiek, maar ook een noodzakelijk kwaad. Een goed begrip van de betekenis en de functie van muziek in Manns werk, en van zijn eigen muzikale technieken, vormt dus een handleiding (of leeswijzer) tot al zijn romans en novelles. Sabine Lichtenstein legt dat in deze lezing uit aan de hand van diverse fragmenten uit Thomas Manns werken. Ze verduidelijkt haar uitleg met afbeeldingen en klinkende muziek.

Sabine Lichtenstein werd geboren in Jerusalem, maar is getogen in Amsterdam en Antwerpen. Ze is opgeleid als musicoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Daar werkte ze bijna drie decennia als staflid aan de Vakgroep Muziekwetenschap. Ze publiceert en verzorgt lezingen voor diverse gelegenheden op vele muziekterreinen.

De lezing is gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Kijk voor meer informatie op www.dekapel-bloemendaal.nl

advertentie