Afbeelding
Eigen Foto

Renovatie van fietspaden Rijksstraatweg gestart

Verkeer en vervoer

HAARLEM De eerste betonplaten voor de opknapbeurt van de fietspaden van de Rijksstraatweg zijn vrijdag 26 november gelegd. Dat is de start van een traject van een jaar. In deze periode worden de fietspaden, waar grote delen beschadigd zijn door boomwortels, volledig vernieuwd.

De fietspaden langs de Rijksstraatweg in Haarlem Noord zijn op veel plekken in slechte staat door boomwortels. Zij drukken het asfalt naar boven waardoor hobbels en gaten ontstaan. Om te zorgen dat het fietspad weer fijn te gebruiken is, laat de gemeente het fietspad nu renoveren. Op plekken met schade door wortels van de bomen komen betonplaten en bij andere delen wordt waar nodig het asfalt vernieuwd. De keuze voor betonplaten is genomen na de evaluatie van een proefstrook op het fietspad aan de westzijde van de Rijksstraatweg tussen de Korteweg en de Ambachtstraat.

Wethouder Berkhout is erg blij met de gevonden oplossing van betonplaten. “We sparen bomen en voorkomen wortelopdruk in de toekomst. Zo kan men straks weer lekker snel en comfortabel van deze fietspaden gebruik maken. We brengen het fietsplezier weer terug op de Rijksstraatweg”, zo liet hij weten. 

De fietspaden op de Rijksstraatweg zijn druk bereden. Hierdoor wordt het een uitdagende operatie om het fietsverkeer in goede banen te leiden. Ook voor de bereikbaarheid van woningen en winkels is de grootste aandacht. Begonnen wordt met het westelijke deel tussen het Delftplein en de Jan Camperstraat. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Van Gelder.

Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de gemeente.

advertentie