Afbeelding
Ad Timmers

De ‘Verfroller’ staat in maart in de steigers

Verkeer en vervoer

HAARLEM De Langebrug, in de volksmond ook wel de ‘Verfroller’ genoemd, krijgt groot onderhoud in maart. De rijbaan blijft naar verwachting open, maar een aantal keer wordt ’s nachts ook gewerkt. Dan is de brug wel dicht voor gemotoriseerd verkeer.

De Langebrug is hard toe aan groot onderhoud. Een aantal onderdelen van deze brug is namelijk sterk verouderd. De bediening van de brug wordt ook vervangen. De brug is daarmee voorbereid op bediening op afstand. Met het groot onderhoud zorgt Haarlem dat de brug weer veilig en betrouwbaar werkt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Griekspoor en vinden plaats van 2 tot en met 23 maart. De brug is inmiddels al in de steigers gezet om zo snel mogelijk te kunnen beginnen. 

Gedurende een paar nachten wordt ’s nachts gewerkt; van dinsdag 1 op woensdag 2 maart, woensdag 23 op donderdag 24 maart en maandag 28 op dinsdag 29 maart. Dan is de brug dicht voor gemotoriseerd verkeer. Voor een omleidingsroute wordt gezorgd. Fietsers en voetgangers kunnen ’s nachts de brug wel gebruiken. Als de brug toch dicht moet, worden fietsers en voetgangers omgeleid. Tijdens de werkzaamheden is doorvaart op de vaarweg onder de Langebrug niet mogelijk.

Meer informatie: www.haarlem.nl/langebrug-groot-onderhoud

Afbeelding
advertentie
advertentie