Vanaf dit weekend rijdt de NS weer met meer treinen richting het strand.
Vanaf dit weekend rijdt de NS weer met meer treinen richting het strand. Joop Touw

NS start met rijden extra strandtreinen naar Zandvoort aan Zee

Verkeer en vervoer

HAARLEM/ZANDVOORT Met ingang van 2 april start NS weer met het rijden van extra strandtreinen naar Zandvoort aan Zee. Dit geldt voor de weekenden en tijdens feest- en vakantiedagen wanneer er strandweer wordt voorspeld. Deze treinen rijden van begin april tot begin oktober. Vorig jaar is de NS voor het eerst gestart met het eerder starten en langer in het jaar doorrijden van extra strandtreinen omdat gebleken is dat hier behoefte aan was. Een dag van tevoren zijn de extra treinen zichtbaar in de NS Reisplanner.

NS rijdt het hele jaar door met twee Sprinters per uur/per richting tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. Sinds 2020 reed de NS in juni, juli en augustus met vier extra Sprinters tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Met ingang van vorig voorjaar plant de vervoerder in weekenden, feest- en vakantiedagen in april, mei en september ook deze extra vier Sprinters in, om bij strandweer voldoende treinen te rijden voor alle strandbezoekers. Gedurende de ochtend gaan er gefaseerd meer treinen rijden en in de loop van de avond bouwt de NS dit ook weer af.

In de planning wordt het mogelijk gemaakt om deze extra treinen niet te rijden wanneer de NS op basis van de weersvoorspellingen minder reizigers naar het strand verwacht. Zo stemt de vervoerder het aanbod af op de vraag. De NS Reisplanner wordt een dag van tevoren bijgewerkt, zodat reizigers van tevoren kunnen checken welke treinen er rijden.

OPTIMAAL GEBRUIK ALLE TREINEN Twee treinen rijden direct van Amsterdam naar Zandvoort aan Zee en terug. Deze treinen zijn vaak het drukst bezet. De overige vier treinen rijden tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Wie als reiziger net de rechtstreekse trein van/naar Amsterdam gemist heeft of was deze te druk? Dan is het advies de eerstvolgende trein richting Haarlem te nemen en daar over te stappen op de extra treinen naar Zandvoort aan Zee of Amsterdam. De reistijd voor de rechtstreekse trein en de reis met overstap is even lang. Zo wordt er optimaal gebruikt gemaakt van de ruimte in alle treinen.

advertentie