Afbeelding
Foto: NieuwsFoto.nl

Burgemeester Roest: ‘Aanvullende maatregelen aan Zeeweg echt noodzakelijk’

Verkeer en vervoer

BLOEMENDAAL Volgens burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal moet er zo snel mogelijk actie ondernomen worden om de Zeeweg veiliger te maken. Dit heeft hij dinsdagavond laten weten nadat er opnieuw een ongeluk op de weg plaatsvond waarbij een motorrijder in een flauwe bocht tegen een boom botste.

Nadat hij van het ongeluk op de hoogte werd gebracht door de politie, postte burgemeester Roest een bericht op zijn Facebookpagina waarin hij zijn zorgen uitte over de situatie op de Zeeweg. “Wat mij betreft moet er actie ondernomen worden en moeten we niet wachten op de volgende klapper”, zo liet hij weten, daarmee verwijzend naar het grote aantal ongelukken dat op de weg plaatsvindt. “Ik heb begrepen dat het slachtoffer er dit keer naar omstandigheden gelukkig nog goed van af gekomen is. Desondanks blijf ik van mening dat aanvullende maatregelen aan de Zeeweg noodzakelijk zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren”.

Een niet controversiële mogelijkheid wordt volgens Roest geruime tijd bepleit door Jan Schuijt, betrokken inwoner en oud politieman met kennis van zaken. “Werp in de middenberm en aan de zijkanten, zeker rondom bomen, aarden wallen op. Bij ongelukken vangen die de klap op en het verkleint de kans dat voertuigen als ze van de weg raken op de andere weghelft of op de fietspaden terechtkomen. En mogelijk heeft het een positieve psychologische werking op snelheid”, zo denkt de burgemeester. 

Binnenkort zit de Bloemendaalse burgervader weer met de verantwoordelijk wegbeheerder, de provincie, aan tafel. Hij brengt de situatie op de Zeeweg dan zeker weer aan de orde. “Er komen bij bouwwerkzaamheden en ook in de terreinen van de natuurbeschermers regelmatig grote hoeveelheden zand beschikbaar. Wat mij betreft een goed moment om in actie te komen”.

advertentie