Afbeelding
Eigen Foto

Werkzaamheden op spoor tussen Haarlem en Leiden, geen treinen en problemen met bussen

Verkeer en vervoer

HAARLEM Vanwege werkzaamheden aan het spoor door ProRail rijden er van donderdag 28 april tot en met woensdag 4 mei bussen in plaats van treinen tussen Haarlem en Leiden. En hoewel dat al enkele maanden bekend was, leverde dat donderdag toch de nodige problemen op. Onder andere door een fout in de reisplanner van de NS.

Wie de komende dagen van Amsterdam naar Leiden wil reizen met de trein, gaat niet langs Haarlem, maar wordt omgeleid via Schiphol Airport. Reizigers tussen Leiden en Haarlem kunnen omreizen via Amsterdam Sloterdijk. Daarnaast is er zondag 1 mei tot 13.00 uur ook geen treinverkeer mogelijk tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Reizigers kunnen vanaf Bloemendaal aan Zee met een vervangende NS-bus naar Zandvoort reizen. 

De aangepaste dienstregeling, die al snel een half uur vertraging oplevert, heeft te maken met werkzaamheden die ProRail de komende week uitvoert. Bij de overweg Pijlslaan in Haarlem vernieuwt ProRail spoorstaven en wordt er gewerkt aan de bovenleiding. Tussen Zandvoort en Haarlem wordt alleen zondag van 01.00 uur tot 13.00 uur gewerkt aan kabels en leidingen. Bij Heemstede, Bennebroek, Vogelenzang en Noordwijkerhout wordt gewerkt aan de bovenleiding. Als gevolg van deze werkzaamheden zijn ook een aantal overwegen afgesloten: die op de Pijlslaan in Haarlem, de Pastoorlaan in Hillegom en op de stationsweg tussen Hillegom en Voorhout.

Hoewel de werkzaamheden al enige tijd aangekondigd waren, zorgde het donderdag toch voor de nodige problemen en verwarring. In de reisplanner van de NS werd aangekondigd dat er snelbussen tussen Haarlem en Leiden zouden rijden, maar de NS had op het laatste moment besloten die toch niet te laten rijden omdat er te weinig gebruik van gemaakt zou worden. Daardoor stonden heel wat mensen tevergeefs op een snelbus te wachten. Wel werden er stopbussen ingezet, die ook op de stations in Heemstede, Hillegom en Voorhout stopten. Omdat veel chauffeurs pas op het laatste moment waren opgeroepen, verliep ook dat echter niet vlekkeloos. Niet alle chauffeurs kenden de route en een enkeling reed zelfs een toeristisch ritje door de bollenvelden.

De NS heeft de aankondiging voor de snelbussen inmiddels uit de reisplanner verwijderd en belooft voor de komende dagen beterschap. 

advertentie