Afbeelding
Ad Timmers

Zijlvest al enige tijd afgezet vanwege schade aan riolering

Verkeer en vervoer

HAARLEM Heel wat Haarlemmers vragen zich af waarom al enige weken een afzetting is op de Zijlvest, terwijl er verder geen werkzaamheden worden verricht. De reden blijkt schade aan de riolering te zijn. Door de trillingen van de bussen die over de weg rijden, is de aanhechting van een rioleringsbuis los geraakt. 

De vooral zware elektrische bussen die over de Zijlvest rijden, rijden na een herinrichting van de weg vorige zomer net even wat anders over de weg dan voorheen het geval was. De bussen blijken precies over een plek te rijden waar onder de weg een aanhechtingspunt van de riolering ligt. En die is door de trillingen losgeraakt.

De weg is enkele weken geleden voor een deel afgezet in afwachting van reparatiewerkzaamheden. Als het aanhechtingspunt niet gemaakt wordt, bestaat er namelijk de kans dat het riool en ook de weg verzakken. Voordat de weg weer open kan, moet eerst goed onderzocht worden hoe de reparatie aangepakt moet worden. Pas daarna kan het benodigde materiaal besteld worden. Volgens de gemeente moet het euvel zo rond de zomer opgelost zijn. 

Afbeelding
advertentie