Meerderheid van Koninginnebuurt-zuid tegen invoeren betaald parkeren

24 jun, 14:59 Verkeer en vervoer
Eigen Foto
Afbeelding

HAARLEM Het Haarlemse college heeft besloten om niet over te gaan tot betaald parkeren in de Koninginnebuurt-Zuid en een deel van de Floraparkbuurt. In april voerde de gemeente een draagvlakonderzoek hiervoor uit onder de wijkbewoners en daaruit bleek dat 54 procent van de respondenten tegen betaald parkeren in de wijk is. 

Naar aanleiding van meerdere klachten over de parkeerdruk in de Koninginnebuurt-Zuid en een deel van de Floraparkbuurt, besloot de gemeente Haarlem om tussen 11 en 28 april een onderzoek te doen onder de wijkbewoners om te kijken of er bij de bewoners en ondernemers draagvlak is voor de invoering van betaald parkeren. Dit zou volgens de gemeente de parkeerdruk lager kunnen maken. 

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 aug, 11:30 ‘Prijzengeld’ Schalkwijk aan Zet blijkt goed besteed, project wordt verder geëvalueerd
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De Groene Stroomboot hoopt weer op oude passagiersniveau te komen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 10:56 De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 06:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 aug, 16:03 Margriet Blanken: ‘De apps op mijn telefoon staan gesorteerd op kleur’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 29 jul, 16:52 Bibliotheek Haarlem Centrum nóg gebruiksvriendelijker, ‘Fictie staat gewoon weer op alfabet’