Afbeelding
Eigen Foto

Demonstraties op open dag de Sampler

Winkels

HAARLEM De inmiddels traditionele jaarlijkse open dag van 'Patchwork- en Quiltshop de Sampler' (Groot Heiligland 66) vindt dit jaar zaterdag 7 september plaats. Het thema is 'Dit kunt u ook!' Nog te veel handwerk-hobbyisten durven de stap van haken of breien naar quilten of patchworken vaak niet aan. Het lijkt te ingewikkeld, te precies of te moeilijk. Dat die gedachten even vaak niet terecht zijn, bewijzen de medewerksters van de Sampler in een aantal vrij toegankelijke mini-workshops en demonstraties.

Vanaf de opening om 10.00 uur volgt er een overladen programma met voor ieder wat wils. Zo zijn er onder meer continue demonstraties 'Appeltjes maken' of 'Makkelijk quilten met stempels'. Daarnaast kenmerkt de dag zich door allerlei andere presentaties. Te denken valt aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van naaimachines, een demonstratie Handyquilter, een demonstratie woolmat strijken, variatie in borduurwerken maar ook, en dat is absoluut uniek: een fotogalerij met stills-natuuropnamen van de opkomende naam in fotografie: Floortje Roeper.

Koopjesjagers kunnen die dag bij praktisch alle stands terecht. Er zijn talloze aanbiedingen en niemand gaat weg zonder op z'n minst genoten te hebben van de uitstekend verzorgde catering.

advertentie