SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES Sutiah van Netten

Omzet lokale boekwinkels in paar dagen tijd verdubbeld

Winkels

HAARLEM De omzet van lokale boekwinkels is in een paar dagen tijd verdubbeld ten opzichte van de cijfers in eerdere lockdownweken. Dat bevestigt boekenkoepel CPNB naar aanleiding van berichtgeving in het Haarlems Dagblad.

Deze enorme stijging in de onlineverkoop van boeken via fysieke winkels lijkt het effect te zijn van een enorme campagne die de boekenbranche vorige week startte om kleine boekwinkels te redden van de corona-ondergang.

Boekwinkels in Haarlem zeiden tegen de krant dat er aanmerkelijk minder verlies wordt gedraaid dan de afgelopen tijd. De CPNB bevestigt dat dit beeld voor heel Nederland geldt.

Dankzij de coronacampagne #Ikleesthuis werd er het afgelopen jaar meer gelezen. Maar de fysieke boekwinkels profiteerden hier tot nu toe weinig van. De CPNB stelt heel erg blij te zijn met het succes van de campagne, maar hoopt vooral dat het effect blijvend is. “We hopen dat de lezers de weg naar de lokale boekhandels blijven vinden, ook als de lockdown nog weken langer gaat duren dan nu het geval is”, meldt een woordvoerder.

advertentie