Afbeelding
PR Peter Römer

Auteur Peter Römer bezorgt zelf ‘Een meesterstuk’

Winkels

HEEMSTEDE De nieuwe thriller van Peter Römer ‘Een meesterstuk’ is vrijdag 22 januari verschenen. In de landelijke campagne ‘Steun je lokale boekhandel ‘zal Peter Römer zijn boek signeren voor de klanten van boekhandel Blokker, Binnenweg 138 in Heemstede.

Omdat de boekhandel dicht is, hebben Peter Römer en Arno Koek, eigenaar van de boekhandel, een ludieke actie bedacht. Iedereen die dit boek bestelt, krijgt een gesigneerd exemplaar dat persoonlijk door de schrijver zelf zal worden thuisbezorgd in de omgeving van Kennemerland (Heemstede, Haarlem, Bennebroek, Aerdenhout en Overveen. Datum van bezorging is zaterdag 30 januari tussen 13.00 en 16.00 uur. Het boek wordt afgegeven aan de deur, coronaproof.

OVER HET BOEK Jacques en Anton, twee oude vrienden, vinden kort na elkaar de dood. De een pleegt zelfmoord, de ander sterft twee maanden later aan een hartaanval. Een tragische samenloop van omstandigheden, naar het zich laat aanzien. In elk geval legt niemand een verband met de opzienbarende ontdekking die de twee mannen kort daarvoor hebben gedaan. Wat ook niet kan, want ze hebben hun vondst angstvallig geheim gehouden… dachten ze.

Dertig jaar later wordt op klaarlichte dag de Amsterdamse kunsthandelaar Louis Post in zijn winkel in de Nieuwe Spiegelstraat vermoord. Professor Arjen Hageveld denkt te weten waarom. Het heeft te maken met het schilderij van de relatief onbekende achttiende-eeuwse schilder Isaac Pietersz waar een van zijn studenten al maandenlang onderzoek naar doet. Een schilderij met een geheim dat de professor enkele dagen eerder met de kunsthandelaar had gedeeld.

Katja Hiemstra heeft in eerste instantie geen flauw idee hoe opzienbarend de ontdekking is die ze tijdens haar afstudeerproject heeft gedaan. Voor haar heeft het schilderij van Pietersz vooral persoonlijke waarde – het doek heeft ooit toebehoord aan haar grootvader Anton. Maar het proces dat zij onbewust in gang heeft gezet, valt niet meer te stoppen. Er staat veel op het spel, te veel, en niemand – niet in Genève, niet in St Petersburg en zeker niet in Den Haag – kan zich veroorloven te verliezen…

Bestel dit boek voor zaterdag 30 januari via www.boekhandelblokker.nl of info@boekhandelblokker.nl of WhatsApp 06 18336320.

Afbeelding
advertentie