Murat (l) en Dina (r) voor de productieruimte aan de Glipperweg in Heemstede.
Murat (l) en Dina (r) voor de productieruimte aan de Glipperweg in Heemstede. SMIQQL

Culinaire tip: Smikkelen met SMIQQL

Winkels

HEEMSTEDE Een jong koppel, Murat en Dina, probeert middenin corona-tijd hun culinaire dromen waar te maken vanaf de Glipperweg. Zij openden hun online bedrijf SMIQQL; een tip voor iedereen die van pittig eten houdt.

Murat: “Samen met mijn Duits-Amerikaanse vriendin Dina ben ik tijdens de lockdown vorig jaar vanuit Heemstede en Zurich ons bedrijf SMIQQL (van het “smikkelen”) begonnen. Ontstaan uit onze diametrische opvattingen over pittig eten (voor Dina kan het niet pittig genoeg zijn, voor mij is alles te pittig) zijn onze twee sets van spicy flaky salts en flavored flaky salts - oftewel, zowel pittige als niet pittige gekruide zoutvlokken.”

Perfect als garnering voor zowel hartige als zoete gerechten, of gewoon heel simpel op een stokbroodje met wat boter. “We noemen onze zoutvlokken liefkozend “Sprinkles of Joy” en zo proberen we een wat vrolijkere en speelsere manier van het simpel upgraden en genieten van gerechten te bereiken.”

Het opstarten van een nieuw bedrijf - en zeker een bedrijf gefocust op een niche voedselproduct - ten tijde van een pandemie heeft zeker de nodige obstakels met zich meegebracht. “Los van het feit dat Dina en ik niet eens in hetzelfde land wonen, maar met een flinke dosis doorzettingskracht en creativiteit proberen we er zo toch samen wat van te maken en iedereen aan het smikkelen te krijgen!”

Meer informatie: SMIQQL.com

Afbeelding
advertentie