Afbeelding
Eigen Foto

De Vries Van Stockum lanceert Christmas Pop-up Shop

Winkels


HAARLEM Boekhandel De Vries Van Stockum Haarlem (Gedempte Oude Gracht 27) heeft sinds begin december een heuse Christmas Pop-up Shop. In deze instore kerstcadeauwinkel presenteert de boekhandel overzichtelijk een selectie van de mooiste cadeauboeken voor onder de boom.

Wie voor meerdere mensen een boek moet kopen, ziet soms door de bomen het bos niet meer. De Vries Van Stockum wil hierbij helpen. In samenwerking met Singel Uitgeverijen hebben zij een selectie met ‘altijd goed’ cadeauboeken gemaakt, die ze presenteren in de pop-up shop. Voor de aankleding hebben ze de handen ineengeslagen met een stylist, Home Stock Haarlem en By Dennis, die allebei om de hoek gevestigd zijn.

POP-UP SHOP “Wij zien tijdens de feestmaanden vaak twee soorten winkelaars: mensen die het heerlijk vinden nu eindelijk een excuus te hebben om vrienden en familie te overstelpen met boeken en mensen die een beetje overrompeld zijn door de lange lijstjes, hoge stapels boeken en rijen mensen. Voor die eerste groep is de gewone winkel een paradijs. Met de pop-up shop hopen we de laatste groep beter van dienst te zijn.” aldus directeur Jeltje de Vries. “Zo kun je kiezen: uitgebreid winkelen, of even snel in en uit maar dan feestelijk. Want we vinden het ook gewoon ontzettend leuk om één deel van de winkel volledig in de kerst te zetten.”

OUDSTE DEEL De Christmas Pop-up Shop bevindt zich in het oudste deel van de winkel, waar de overgrootvader van directeur Jeltje de Vries in 1905 de deur van de boekhandel opende– én als eerste boekwinkel van Nederland de deur open liet staan, tot groot ontzet van de boekenwereld. Dit bruisende hart van de boekwinkel kent men ook wel als “het (oude) wetenschapsgedeelte” en was afgelopen maanden afgesloten vanwege verbouwingswerkzaamheden. 

Ook voor kinderen is een boek een ontzettend waardevol geschenk. Lezen stimuleert niet alleen de fantasie, maar bevordert ook de taalontwikkeling – iets wat na alle schoolsluitingen meer dan ooit belangrijk is. Niet alleen bij Nederlands, maar juist ook bij vakken zoals geschiedenis.” aldus Isabel, expert kinderboeken. Maar kinderboeken uitzoeken is vaak lastiger dan je denkt. “Je hebt niet alleen te maken met interesses en schrijfstijl, maar ook met leesniveau en leeftijd en de bijbehorende belevingswereld. Tóch hebben we ook een kleine selectie kinderboeken erbij weten te zoeken. Maar voor advies op maat kun je natuurlijk even aan mijn mouw trekken.”

advertentie