Afbeelding
Archief

Haarlem beste stad om te wonen met kinderen

Wonen

HAARLEM Verhuizersplatform ScanMovers heeft onlangs onderzoek gedaan naar de beste steden in Nederland om te wonen met kinderen en zo een lijst samengesteld van de top 41. Op de eerste plaats van deze lijst prijkt Haarlem, gevolgd door Leiden en Delft. Mensen met kinderen doen er geen goed aan om naar Lelystad te verhuizen, want die plaats eindigde in dit onderzoek op de laatste plaats.

Volgens Lieselotte Oudega, content manager bij ScanMovers, is er bij het onderzoek op een diversiteit aan criteria gelet. "We hebben bijvoorbeeld gekeken naar de kinderdichtheid, het aantal basisscholen, de diversiteit aan basisscholen, het aantal middelbare scholen, het aantal sportverenigingen, het aantal speeltuinen, het aantal kinderdagverblijven, het aantal inwoners met overgewicht en een kans op angst/depressie, de fietsbaarheid en de veiligheid. Het onderzoek heeft dus gebruik gemaakt van veel verschillende bronnen en is gebaseerd op data, niet op subjectiviteit. Dit is het uitgebreidste onderzoek naar steden om te wonen met kinderen tot nu toe en zal veel (aanstaande) ouders helpen bij het maken van hun keuze". Voor het onderzoek zijn overigens alleen de 41 grootste gemeenten van de in totaal 380 gemeentes die Nederland in totaal telt met elkaar vergeleken.

Volgens Oudega is het niet geheel onverwachts dat Haarlem de beste grote plaats is om te wonen met kinderen. "Haarlem staat bekend als de plek waar Amsterdammers naartoe verhuizen wanneer ze kinderen krijgen. Dichtbij de hoofdstad en misschien nog wel dichter bij het strand, wat wil je nog meer? Haarlem staat op nummer 1 door het hoogst te scoren op basisscholen en kinderdagverblijven per km2. De stad scoort hoog op kinderdichtheid en aantal sportverenigingen en speeltuinen per km2 en scoort laag op overgewicht score en angst/depressie score".

Meer informatie over het onderzoek en de uitslag, is te vinden op scanmovers.com.

advertentie