Joeke en Fernant kochten een bouwval in Haarlem zonder het gezien te hebben.
Joeke en Fernant kochten een bouwval in Haarlem zonder het gezien te hebben. RTL

Stel terug naar Haarlemse roots in Kopen zonder Kijken: ‘Dolblij met opgeknapte bouwval’

Wonen

HAARLEM Gisteravond kwam op de Haarlemse huizenmarkt weer eens onder de aandacht op landelijke televisie. In de achtste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Kopen zonder Kijken’ werd opnieuw duidelijk hoe moeilijk het is om een betaalbare woning te vinden in Haarlem en omgeving.

Joeke en Fernant huurden aan het begin van de aflevering een krappe bovenwoning van 51 m2 in Amsterdam. Zij zijn met het oog op de toekomst ontzettend toe aan een volgende stap, alleen lukt dit het stel maar niet. Daarom namen zij een drastisch besluit: Martijn Krabbé en zijn team inschakelen. Beiden werken ze in Amsterdam, maar daar is een huis kopen voor starters al helemaal een onmogelijke opgave. En dus zetten zij hun zinnen op Haarlem en omgeving, omdat daar hun roots liggen. Al is het daar niet veel beter gesteld met de huizenmarkt. De eisen van het stel moesten flink aangepast worden, omdat er in Haarlem ook flink overboden wordt. De starters moesten concessies doen op locatie, budget of woonwensen. 

Makelaar Alex weet uiteindelijk een woning te vinden in Haarlem, een bouwval/casco. Na ondertekening van de papieren, en na afloop van de bedenktijd, mocht het stel de aangekochte woning gaan bekijken. Dat was toch wel een grote schok voor het stel, die beiden twee linkerhanden hebben. Ze vonden het moeilijk om er door heen te kijken. 

Voor Bob was de verbouwing een flinke kluif, maar toch weet hij de bouwval geheel aan te passen aan de woonwensen van de twee starters. Hij noemt het “de grootste metamorfose ooit van dit programma”. Als Joeke en Fernant het huis uiteindelijk te zien krijgen, zijn ze door het dolle heen. “Alles is zo mooi.”

Bekijk de aflevering hier terug.

Vorig seizoen ging er ook een stel op zoek naar een woning in Haarlem via dit programma. Zij hadden echter minder succes. >> ‘Kopen Zonder Kijken’ geen succes voor Haarlemse Diana en Jeffrey.

advertentie
advertentie