Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie en geeft meer wooncomfort.
Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie en geeft meer wooncomfort. Wijnand Burger

Dertig procent subsidie beschikbaar voor het isoleren van eigen woning

Wonen

HAARLEM Bij de gemeenten Haarlem, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort kan korting verkregen worden voor het isoleren van een woning. De gemeenten doen dit samen met het onafhankelijke bureau Duurzaam Bouwloket. Dit bureau heeft speciale bedrijven geselecteerd, waar ze tegen scherp gereduceerde prijzen isolatiematerialen kunnen inkopen.

Hoewel er nog veel onduidelijk is hoe de klimaattransitie uiteindelijk zal verlopen, kunnen woningbezitters al maatregelen nemen. Het bureau helpt hierbij. Enkele voorbeelden hiervan zijn: hoogwaardige isolatie, inductie koken, je verwarmingssysteem geschikt maken om te verwarmen met lage temperatuur en natuurlijk het zelfstandig opwekken van duurzame energie.

Het bureau geeft informatie en helpt met het uitzoeken van de isolatie maatregelen. Het heeft een lijst van de bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Vervolgens kijkt het bureau welke subsidieregelingen van toepassing zijn en hoe en waar je die kan aanvragen.

Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie en geeft meer wooncomfort. Met de gestegen prijzen van gas en elektriciteit kan isolatie veel geld schelen. Door de gezamenlijke inkoop wordt de prijs laag gehouden. Tot 31 maart 2022 kan de subsidie voor isolatieglas, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie aangevraagd worden. Informatie kan ingewonnen worden op de website van het bureau www.duurzaambouwloket.nl.

Door Wijnand Burger

advertentie