Op gepaste afstand tekenen Jan Wim Franken (r) en Johan van Buren de overeenkomst.
Op gepaste afstand tekenen Jan Wim Franken (r) en Johan van Buren de overeenkomst. pr

WonenPlus voor huurders van Brederode Wonen

Wonen

BLOEMENDAAL WonenPlus, een initiatief van Welzijn Bloemendaal, biedt praktische diensten aan inwoners van de gemeente Bloemendaal. Het doel is dat ouderen en mensen met een beperking langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Het gaat om een breed pakket van praktische diensten dat door medewerkers, vrijwilligers en aangesloten bedrijven wordt uitgevoerd. Afgelopen week werd een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend met Brederode Wonen.

Er bestaat al een jarenlange samenwerking tussen Brederode Wonen en Welzijn Bloemendaal. Volgens de vorig jaar aangetreden directeur, Jan Wim Franken, is het verbinden van Wonen en Welzijn van groot belang en bij WonenPlus gaat het om diensten die rechtstreeks verband houden met bewoning en huisvesting. Franken: ‘Wij willen dat onze huurders zich prettig voelen in onze woningen en daarom kunnen onze huurders van 65 jaar of ouder, of die door een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hulpbehoevend zijn, kosteloos gebruik maken van de basisdiensten van WonenPlus’.

Vanuit Welzijn Bloemendaal coördineert Charlotte Turksma de activiteiten. Dit doet zij naast haar baan als cliëntenondersteuner bij Welzijn maar dat is een mooie combinatie vindt ze zelf: ‘Er komen bij ons veel hulpvragen binnen op dit gebied. Vaak zie je dat mensen niet weten waar ze terecht kunnen voor een klein klusje. Onze klusvrijwilligers pakken het dan op. Als de klus voor hen te groot is dan kunnen wij ze in contact brengen met aangesloten bedrijven. Deze zijn door ons gescreend en dat wekt toch een soort van vertrouwen en daarbij krijgt men vaak aantrekkelijke korting’, aldus Turksma.

WonenPlus van Welzijn Bloemendaal is voor alle inwoners van Bloemendaal beschikbaar vanaf 55 jaar of die door een beperking minder zelfredzaam zijn. Op de website van Welzijn Bloemendaal staan alle aangeboden diensten en aangesloten bedrijven.

advertentie