Afbeelding
Eigen Foto

Reizen naar Sri Lanka weer mogelijk, visum en test wel verplicht

Zakelijk

HAARLEM Recent heeft de Sri Lankaanse overheid bekend gemaakt dat de grenzen weer opengaan voor toerisme. 

De overheid van Sri Lanka heeft ervoor gekozen weer open te gaan voor toeristen, maar deze moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Een van de voorwaarden is dat men een geldig visum moet hebben. Verderop in dit artikel dit artikel staan ook nog een aantal andere voorwaarden vermeld.

GROTE GEVOLGEN Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft Sri Lanka haar grenzen gesloten. Dit heeft grote gevolgen gehad voor de bevolking aangezien een groot deel van de inkomsten uit toerisme komt. Sri Lanka heeft voor de coronacrisis al te maken gehad met een aantal verschrikkelijke aanslagen. De toeristen wisten Sri Lanka net weer te vinden en toen kwam het coronacrisis om de hoek kijken, waardoor het toerisme in een keer in elkaar zakte. 

Sri Lanka is door vele reizigers uit de hele wereld verkozen tot een van de mooiste bestemmingen om naartoe te gaan voor een vakantie. Expats, backpackers, maar ook de gewone toerist, ze hebben Sri Lanka hoog op het lijstje staan van mooiste bestemmingen. Het is dan ook niet gek dat veel reizigers Sri Lanka ‘Het Nieuwe Bali’ noemen. 

WEINIG CORONAGEVALLEN Sri Lanka is een voorbeeld voor veel andere landen hoe men het coronavirus heeft aangepakt. Er is slechts een handjevol sterfgevallen te betreuren door het virus. Omdat dit aantal zo laag is, wil Sri Lanka snel weer open gaan voor bezoekers. Het gevoerde beleid zat soms tegen het extreme aan, maar het heeft er wel toe geleid dat het land weer veilig toeristen kan ontvangen. De bevolking van Sri Lanka steekt niet onder stoelen of banken dat men ontzettend blij is dat deze toerist weer mag komen. 

VOORWAARDEN Omdat men in Sri Lanka koste wat het kost een tweede uitbraak wilt voorkomen, zijn er een aantal strenge regels en voorwaarden. Elke reiziger is verplicht om een gezondheidsverklaring af te geven, die door een RIVM goedgekeurd lab wordt afgegeven. Deze gezondheidsverklaring moet minimaal 72 uur voor vertrek afgenomen zijn en afgegeven kunnen worden bij vertrek en aankomst. Zonder deze gezondheidsverklaring komt iemand niet aan boord van het vliegtuig. Een tweede test wordt bij aankomst gedaan. Wie hierbij met corona besmet blijkt, wordt de toegang tot Sri Lanka ontzegt. Enkele dagen na aankomst volgt een tweede test. Deze test zal gedaan worden door een instantie die door heel Sri Lanka beschikbaar is. De toerist hoeft niet terug naar het vliegveld om de test te laten afnemen. Reiziger die langer dan tien dagen in Sri Lanka zijn zullen ook een vierde test moeten ondergaan. Deze zal afgenomen worden door dezelfde eenheid als de derde test.

VISUM Even visum voor Sri Lanka blijft nog steeds verplicht. Men heeft een tijdje visumvrij kunnen reizen naar Sri Lanka. Reiziger dienen vooraf een Visum Sri Lanka aan te vragen. Omdat er steeds veel wijzigt rondom reizen naar Sri Lanka raadt NJ Travels aan om alle regels inzake het aanvragen van het verplichte visum goed door te lezen. Houd er rekening mee dat toeristen een retourticket dienen te hebben en alleen gebruik mogen maken van een verblijf dat goedgekeurd is door de overheid van Sri Lanka. Dit is gedaan om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. De hotels zijn uitgekozen op basis van vertrouwen, zodat de overheid zeker weet dat de uitbater er alles aan doet om verspreiding van het virus tegen te gaan. 

In veel media valt te lezen dat vakantiegangers bij aankomst in een verplichte quarantaine moeten. Sri Lanka heeft besloten dit niet te doen Als reizigers zich netjes aan de regels houden die zijn opgesteld dan is dit voorlopig niet nodig. Als men wel positief wordt getest, dan dient men wel in quarantaine te gaan. Hopelijk volgen er straks meer landen als blijkt dat deze manier van het nieuwe reizen een tweede coronagolf weet te weren. 

Afbeelding
advertentie