Olivijn scoort ‘snackbarhit’ met kreeften- en truffelkroket, ‘Ik wil in de Champions Leaugue blijven spelen’

16 mrt, 11:30 Zakelijk
Willem Brand
Meesterkok Menno Post van Olivijn met zijn vrouw en rechterhand Saskia de Wal.
Meesterkok Menno Post van Olivijn met zijn vrouw en rechterhand Saskia de Wal.

HAARLEM “Het is meebuigen en kansen zien”, zegt meesterkok Menno Post van Olivijn. Zijn vrouw en rechterhand Saskia de Wal: “Een dag na de eerste lockdown stond hier al verpakkingsmateriaal.” De Michelin-ster van restaurant Olivijn staat duidelijk ook voor positieve creativiteit.

Succes komt je niet aanwaaien. Menno Post stond tien jaar bij Ron Blaauw in de keuken en was vijf jaar chef-kok bij de Bokkedoorns. Waar het allemaal om draait, is (smaak)beleving. “Ik wil in de Champions Leaugue blijven spelen”, zegt hij. Talent, hard werken en soms een beetje geluk, dat zijn de ingrediënten om ook een crisis te lijf te gaan. 

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Mensen 9 aug, 14:00 De Stookkamer (2): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 aug, 11:30 ‘Prijzengeld’ Schalkwijk aan Zet blijkt goed besteed, project wordt verder geëvalueerd
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De Groene Stroomboot hoopt weer op oude passagiersniveau te komen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 10:56 De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 06:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 aug, 16:03 Margriet Blanken: ‘De apps op mijn telefoon staan gesorteerd op kleur’