Coach Patricia Grasman denkt in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Coach Patricia Grasman denkt in mogelijkheden, niet in beperkingen. Trudy Witteman

Terug naar gezonde energie met BioWell Vitality Coaching

Zakelijk

HAARLEM Hoe vaak zeggen mensen niet: ‘ik heb me wel eens beter gevoeld.’ Om weer de beste versie van zichzelf te worden dienen mensen eerst inzicht te krijgen in hun eigen vastgelopen patronen. Patricia Grasman van BioWell Vitality Coaching kan daarbij helpen.

Gediplomeerd coach en ervaren sportzorgmasseur Patricia Grasman (55) vindt dat ieder mens recht heeft op een gezond en evenwichtig leven binnen zijn of haar mogelijkheden. Om mensen te helpen zich weer vrolijk, vitaal en gezond te voelen schrijft ze blogs en geeft mensen massages, oefeningen en tips en trucs over een gezonde leefstijl om op die manier meer inzicht te krijgen in hun eigen patronen en hoe je deze geleidelijk – dus in kleine stappen – kunt veranderen. Grasman denkt in mogelijkheden, niet in beperkingen.

Bij de intake wordt bovendien een BioWell Vitaliteitsscan gemaakt. Het geeft inzicht hoe iemands energiecentra en organen functioneren op dat moment. Uniek voor deze regio aangezien het apparaat door geen enkele andere coach wordt gebruikt.

Voorzien van een rugzak vol levenservaring coacht Grasman haar cliënten en wil voorkomen dat mensen vastlopen, dat ze blijven hangen in die neerwaartse spiraal die niets anders oplevert dan negativiteit. “Hoe dieper mensen erin zitten, hoe moeilijker het wordt om eruit te komen”, weet zij uit ervaring. Zelf heeft ze te maken gehad met een zware burn-out, knokte zich eruit en weet nu dat die zwarte periode uiteindelijk alleen maar goede dingen heeft opgeleverd.

Grasman leert mensen niet langer om te kijken naar wat geweest is, maar om een streep te trekken en vanaf dat punt verder te gaan. Ze benadrukt dat ze geen psycholoog of psychiater is en geen kant-en-klaar dieet voorschrijft om mogelijke problemen op te lossen. “Ik stel vragen waardoor het antwoord dat vaak al diep van binnen verborgen zit, vanzelf naar boven komt. Door inzicht te krijgen in vastgelopen emoties kunnen pijn en energetische blokkades opgelost worden. Ik leg mensen haalbare keuzes voor waar ze zelf mee aan de slag kunnen en geef ze huiswerk mee om aan zichzelf te werken waardoor ze zich beter gaan voelen. Alles is erop gericht dat vitaliteit en energie weer terugkomen. Ik neem alle tijd voor mijn cliënten. Als een gesprek anderhalf uur moet duren, dan doen we dat. Mensen zijn hier omdat ze willen veranderen en daar past geen stopwatch bij”.

“Eerst maar eens een misverstand uit de weg ruimen”, zegt Patricia Grasman. “Mensen die bij mij komen zijn niet ziek, maar hebben hulp nodig. Het niet willen of durven zeggen dat je naar een coach gaat is zo Nederlands. Maar het is écht niet nodig dat je alles In je eentje oplost. Veel beter is het om wél om hulp te vragen. Mensen kunnen bij mij ook terecht voor adviezen op het gebied van bewegen, gezonde voeding, rust en slaap, mediteren, kantooryoga en leren omgaan met de ingrijpende veranderingen zoals we die nu allemaal ervaren. Corona en het gebrek aan fysiek contact heeft er behoorlijk ingehakt. Mensen zijn uit balans geraakt en mijn 15 jaar ervaring zet ik graag in om mensen te helpen weer een beter evenwicht te krijgen in lichaam, emotie en gevoel, energie en geest.”

BioWell Vitally Coaching is gevestigd in gebouw De Plek, Waarderweg 19 in Haarlem. 

Tel: 06-29650351 of kijk op www.biowellvitality-coaching.nl

Frans Witteman

advertentie
advertentie