Matrassen met levensduur van 30 tot 40 jaar.
Matrassen met levensduur van 30 tot 40 jaar. Bedaffair

Bedaffair uitvinder circulaire klimaatneutrale matrassen

Zakelijk

HEEMSTEDE Sinds 1994 bouwt Bedaffair, Cruquiusweg 27a, op ambachtelijke wijze natuurlijke matrassen en boxsprings. Ecologische principes heeft het innovatieve bedrijf vele nominaties opgeleverd. “Verduurzaming van de vervuilende beddenindustrie is een noodzaak. De consument is zich meer bewust van ziekmakende matrassen en wil gezonde matrassen. Logisch”, zegt Marjolein Vaders, eigenaar Bedaffair, fabrikant circulaire biologische matrassen. 

KLIMAATCONFERENTIE GLASGOW Van 31 oktober tot en met 12 november wordt de Klimaatconferentie van Glasgow 2021 (COP26) gehouden. Dit is een conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering. Klimaatverandering wordt grotendeels veroorzaakt voor de uitstoot van broeikasgassen, waarvan de bekendste CO2 is. Het Klimaatverdrag is bedoeld om de uitstoot van broeikasgassen in alle deelnemende landen te verminderen. 

CIRCULAIR EN CO2-VERMINDERING ,,Wij ademen al een kwart eeuw natuurlijk circulair ambacht. Dat er nu wereldwijd aandacht komt voor circulaire, CO2 neutraal ondernemen is erg fijn”, vertelt Vaders. “Oneindige groei, zoals de kapitalistische economie pretendeert is schadelijk en onmogelijk. De aarde biedt ons veel. Er is genoeg, mits we daar heel bewust en eerlijk mee omgaan.” 

ERKENNING EN ONGEKENDE GROEI De principiële, duurzame manier van ondernemen heeft Bedaffair een plek in de KvK Innovatie Top 100 2021 opgeleverd. Ook is het bedrijf genomineerd voor de Big Improvement Day Positivity Award als Meest Positieve Bedrijf. “De erkenning van zowel consumenten en organisaties voor onze schone, natuurlijke matrassen en het circulaire ondernemen, is erg belangrijk. Onze jaarlijkse groei is dan ook 20%. Ongekend groot voor de beddensector.” zegt Vaders. Het bedrijf wil de vervuilende beddenindustrie verduurzamen en de daarmee verbonden, negatieve impact op mens, dier en milieu, verminderen. 

DUURZAAM MATRAS GEWOON BETAALBAAR Iedereen kan via Bedaffair een natuurlijk matras of boxspring kopen. Er is geen verschil in comfort van een natuurlijk circulair matras. De startprijs voor een eenpersoons matras is 599 euro. Een tweepersoons bed is verkrijgbaar vanaf 1895 euro. In de winkel of via een aankoop bij de Bedaffair webshop, biedt het bedrijf de mogelijkheid om oude matrassen retour te nemen voor recycling. Het bedrijf draagt er zorg voor dat deze matrassen en bedden worden hergebruikt en gerecycled.

Duurzame tencel circulaire.
Synthetische matrassen van fossiele grondstoffen.
advertentie