Afbeelding
DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk druk bezig om Haarlemse regio van glasvezel te voorzien

Zakelijk

HAARLEM Internet via een glasvezelkabel, het wordt steeds gebruikelijker. Momenteel zijn diverse bedrijven bezig om een glasvezelnetwerk in Nederland uit te rollen. In de Haarlemse regio is DELTA Fiber Netwerk er een van. Inmiddels hebben zij al een glasvezelnetwerk aangelegd in Bennebroek, Bloemendaal, Overveen, Santpoort-Zuid en Vogelenzang. Daarnaast draait er een glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk in Aerdenhout, Bentveld en een deel van Haarlem en Heemstede. 

Tegenwoordig behoort goed en snel internet bijna tot de basisbehoefte. We doen inmiddels zo enorm veel via internet: werken, leren, streamen, interactieve tv kijken, gamen maar ook het op afstand bedienen van techniek in huis wordt steeds gebruikelijker. Bijvoorbeeld in de keuken, maar ook zorg op afstand is via internet te regelen. Digitalisering is niet meer weg te denken in het dagelijks leven en de behoefte blijft maar groeien, doordat er steeds meer toepassingen ontwikkeld worden. 

NIET OPTIMAAL Op dit moment constateren glasvezelleveranciers een toename van 40 procent van de internetsnelheid! Je kunt je afvragen of de bestaande infrastructuur die toename van het internetgebruik wel aan kan. Het is namelijk zo dat de huidige telecomaanbieders die data versturen over het koper- en coaxnetwerk moeite hebben om inwoners te voorzien van alle bestaande digitale diensten en entertainment. Dit omdat deze netwerken de toegenomen hoeveelheid data niet of niet snel genoeg kunnen verwerken. Hierdoor gebruiken de meeste inwoners deze diensten of entertainment niet optimaal. En dat geldt eigenlijk voor alle inwoners in Nederland die geen internet hebben via glasvezel. 

De technologische mogelijkheden via glasvezel zijn ongekend. Bedenk maar eens hoe snel technologische ontwikkelingen verweven raken in ons leven. De mobiele telefoon bijvoorbeeld; heeft zijn intrede gedaan in 1998 en inmiddels kan niemand meer zonder! Dat had toen ook niemand kunnen bedenken. Maar het blijft ook wel een beetje het kip en het ei verhaal. Want als alle huishoudens in Nederland niet over een verbinding beschikken die supersnel en stabiel blijft bij het verzenden van grotere hoeveelheden data, dan weet je ook niet wat de mogelijkheden zijn. 

TE WEINIG Gelukkig zijn diverse bedrijven in Nederland hard op weg om alle 8 miljoen huishoudens aan te sluiten op glasvezel. De overheid voorziet dat in 2030 heel Nederland verglaasd is. Je kunt er op den duur niet meer aan ontkomen. Net als die mobiele telefoon. Daarnaast is het goed om te beseffen dat de capaciteit en snelheid die nu voldoende is, in de toekomst te weinig is.

Het glasvezelnetwerk wordt momenteel door verschillende partijen in Nederland uitgerold. DELTA Fiber Netwerk is er een van. Inmiddels hebben zij in deze regio al een glasvezelnetwerk aangelegd in Bennebroek, Bloemendaal, Overveen, Santpoort-Zuid en Vogelenzang. Dit glasvezelnetwerk is voorzien van XGS-PON technologie. Via deze technologie is het mogelijk om internetsnelheden tot 8 Gbps (8.000 Mbps) aan te bieden. Ook is het netwerk zo ontwikkeld dat het in de toekomst snelheden tot 25 Gbps kan behalen. Het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk wordt gelegd tot in je meterkast, wat snelheid en stabiliteit garandeert! Op dit moment draait er een glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk in Aerdenhout, Bentveld en een deel van Haarlem en Heemstede. 

DRAAGVLAK Voordat DELTA Fiber Netwerk overgaat tot het aanleggen van het glasvezelnetwerk, wil zij eerst lokaal draagvlak realiseren in de plaatsen die in aanmerking komen voor glasvezel. Zo is er tijdens de huidige glasvezelcampagne in Aerdenhout, Bentveld, Haarlem en Heemstede contact gezocht met verschillende lokale verenigingen. Twee verenigingen doen mee met de verenigingsactie van telecomaanbieder DELTA, namelijk S.V. Alliance ’22 en A.M.H.C. Rood-Wit. Wanneer iemand zich via een van deze verenigingen aanmeldt, ontvangt de vereniging 50 euro voor de kas. Degenen die zich aanmeldt, ontvangt 25 euro. 

DELTA Fiber Netwerk wil alle inwoners voorzien van informatie en hulp. De aankomende twee weken kan dat nagenoeg iedere dag (m.u.v. zondag) en op verschillende manieren. Mogelijkheden tot het verkrijgen van informatie of hulp bij afsluiten van een glasvezelabonnement wordt bijvoorbeeld gegeven bij het Glasvezel Informatiepunt in Heemstede aan de Zandvoortselaan 153, bij Teestie onder station Heemstede-Aerdenhout. Dit punt is maandag en dinsdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Van 27 januari tot en met 2 februari staat er naast station Heemstede-Aerdenhout zes dagen per week ook een Glasvezel Informatiebus, waar men tussen 10.00 en 17.00 uur terecht kan. In Bentveld is er een Glasvezel Informatiepunt aan de Zandvoortselaan 365. Deze is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijk adviesgesprek aan te vragen met een van de lokale verkopers. Indien gewenst komen zij zelfs thuis. Ga naar gavoorglasvezel.nl om digitaal een afspraak in te plannen. Hier is ook meer informatie te vinden. 

advertentie