Boudewijn Boon heeft zijn sporen in de horeca al ruimschoots verdiend.
Boudewijn Boon heeft zijn sporen in de horeca al ruimschoots verdiend. Annemiek Cornelissen

Brasserie Boudewijn geopend in Jan van Goyenstraat

Zakelijk

HEEMSTEDE Brasserie Sanz heeft niet alleen een nieuwe naam gekregen, maar ook een nieuwe eigenaar. Het bedrijf is sinds 1 januari het eigendom van Boudewijn Boon en heet nu Brasserie Boudewijn. Na een grondige verbouwing, waarbij de hele zaak in een nieuw eigentijds jasje is gestoken, opende de kersverse eigenaar op woensdag 26 januari de deuren van deze mooie Brasserie, die een prominente plek heeft veroverd aan de Jan van Goyenstraat 31.

Boudewijn Boon is een jonge ondernemer, die zijn sporen in de horeca al ruimschoots heeft verdiend. Als leerling-kok kwam hij in 2014 terecht in het bedrijf, dat nu zijn eigendom is: Brasserie Sanz. Vervolgens werkte hij bij Ratatouille in Haarlem en bij restaurant Rijks aan het Rijksmuseum in Amsterdam. “Ik werkte onder Joris Buitendijk als chef de partie”. 

WERELDREIS Het bloed van Boudewijn Boon begon echter te kriebelen. Hij wilde zijn vleugels nog verder uitslaan en van de wereld proeven. Sterker nog hij besloot een wereldreis te gaan maken. Zo gezegd zo gedaan, hij vertrok. Een half jaar trok hij door Zuid Oost Azië en daarna heeft hij twee jaar gewoond in en gereisd door Australië. “Het was daar echt fantastisch. Wat een avontuur en wat heb ik veel geleerd. Het eerste jaar kocht ik een auto en trok van kroeg naar kroeg om daar te helpen en kwam uiteindelijk terecht op een grote boerderij waar ik tractorchauffeur werd. Het tweede jaar ging ik werken in een van de fine diner restaurants van Matt Moran, een grote naam in Australië en daarna in een Italiaans restaurant”. 

De geplande tweeëneenhalf jaar vloog voorbij en voor Boudewijn het eigenlijk wist was hij weer terug in Nederland, een flinke portie levenservaring rijker. Hij kon weer werken in het bedrijf waar het voor hem allemaal was begonnen: Brasserie Sanz en het leek net of hij nooit was weggeweest. “Al snel wist ik weer wat een fijne werkplek het was en we hadden het over een overname. Alleen gooide corona roet in het eten en nu bijna twee jaar later is het zo ver, per 1 januari heb ik de sleutels in ontvangst kunnen nemen”. 

EUROPEES MET WERELDINVLOEDEN In drie weken tijd heeft Boudewijn Boon in eigen beheer alles verbouwd. De grootste drijfveer daarbij was zijn vader Thomas. “Ik ben echt enorm blij met zijn hulp. Het is werkelijk prachtig geworden, precies zoals ik had bedacht”. Het restaurant is strak, modern en gezellig ingericht en telt 60 zitplaatsen. De bar is olijfgroen met goud. De vloer is uitgevoerd in een lichte eiken kleur, de banken zijn zandkleurig en antraciet grijze stoelen maken het geheel compleet. De keuken is Europees met wereldinvloeden. De menukaart bestaat uit klassieke originele gerechten en aan ieder gerecht zit een originele herkenbare twist. 

Brasserie Boudewijn is nu gedurende de coronatijd van woensdag tot en met zondag geopend van 11.30 tot 22.00 uur. “Na de lockdown willen we zeven dagen per week open vanaf 11.30 uur en we kunnen niet wachten totdat het zover is”. Reserveren en informatie is te vinden op de website www.brasserieboudewijn.nl of men kan bellen: 023-5291892

ANNEMIEK CORNELISSEN

advertentie