Lucian van Ingen
Lucian van Ingen Lucian van Ingen

Lucian van Ingen helpt mensen met maag- en darmklachten

Zakelijk Deel je nieuws

Lucian van Ingen is sinds enige tijd werkzaam als orthomoleculair darmtherapeut bij Natuurlijk Gezond Haarlem. Vaak komen er mensen in de praktijk die al meerdere jaren last hebben van maag- en darmklachten en niet meer weten wat ze kunnen doen. Ik wil al deze mensen graag helpen, zodat ze elke dag fit en energiek zijn.

Ik geloof namelijk dat iedereen elke dag gezond en vitaal kan zijn. Of je nu al jaren last hebt van je darmen, of tijdelijke symptomen hebt, het is altijd mogelijk om grip te krijgen op jouw gezondheid. Ik bereik dit door tips te geven over voeding en supplementen en onderbouw dit met laboratoriumonderzoek.

“Het is mijn doel om iedereen te helpen de darmgezondheid te optimaliseren met de juiste voeding en leefstijl.”

Van jongs af aan is Lucian al bezig met zijn gezondheid. Na jarenlang judo op hoog niveau beoefend te hebben heeft Lucian de opleiding bij de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gevolgd. Hierdoor kon hij zijn passie voor gezondheid toepassen in het lesgeven en het begeleiden van mensen. Na de sportopleiding is Lucian direct gestart met de universitaire opleiding gedrag- en gezondheidspsychologie. Zijn interesse voor mentale gezondheid en individuele coaching heeft hij hier verder ontwikkeld. Echter, specifieke kennis over voeding en leefstijladvies overbrengen en mensen begeleiden om gezond te worden, blijft zijn grootste passie. Om dit in de praktijk te brengen heeft hij de opleiding voor orthomoleculaire therapie gevolgd. Na het afronden hiervan is hij direct gestart als orthomoleculair darmtherapeut bij Natuurlijk Gezond Haarlem. 

In de praktijk merkte hij al snel dat darmgezondheid ontzettend belangrijk is. Hij denkt dan ook dat gezondheid voor een groot gedeelte begint in de darmen. Voedingsstoffen, bacteriën, virussen en andere beestjes komen allemaal binnen via het darmstelsel waar deze worden verteerd of onschadelijk gemaakt. Wanneer het verteringssysteem zijn taken niet goed kan uitvoeren zie je een toename van verschillende darm-gerelateerde klachten zoals Prikkelbare Darm Syndroom, obstipatie, maagzuurklachten, auto-immuun aandoeningen en eczeem. Er wordt daarom ook steeds meer baanbrekend onderzoek gedaan naar het effect van de darmflora/ darmmicrobioom op onze gezondheid. 

Kijk voor meer informatie op www.gezondedarmenvoorjou.nl

Lucian van Ingen
Lucian van Ingen
advertentie