Oprichters Jasmijn & Lyla Kok
Oprichters Jasmijn & Lyla Kok Gert-jan Noben

Nanny Nina is eerste internationaal opererende opvangapp

Zakelijk Deel je nieuws

Nu het tekort aan kinderopvang steeds nijpender wordt, investeert opvangapp Nanny Nina volop in de inzet van au pairs. In 2021 werd deze service opgestart in Nederland en vanwege succes worden de au pair diensten vanaf april 2022 sterk uitgebreid.

Vorig jaar werden de eerste internationale stappen van Nanny Nina al gezet. Daar wordt nu gevolg aan gegeven met een gefaseerde uitbreiding qua diensten, door een focus op au pair service en een uitbreiding qua locaties. In totaal wordt Nanny Nina, buiten Nederland, actief in vijf Europese steden: Berlijn, Parijs, Milaan, Barcelona en Zürich. Tot dusver hebben zich 8.000 au pairs aangemeld, een aantal dat gemiddeld met 660 per maand stijgt. Ook in Nederland is de aanwas flink: 1.000 mensen staan in de startblokken voor een buitenlandse (opvang)ervaring. Deze jongens en meiden komen uit verschillende landen en wonen in bij het gezin in kwestie, waar ze op de kinderen passen en soms licht huishoudelijk werk doen. 

Marktpotentie
De keuze voor de Europese steden waarmee nu wordt uitgebreid, is gebaseerd op basis van voorkeur -veel potentiële au pairs willen hier naartoe- en uitgebreide analyses op marktpotentie. Vervolgstappen zijn tweeledig: deels gericht op het domineren van de Nederlandse markt en deels op het verbreden en verdiepen van de Europese en uiteindelijk globale markt. Hoe meer beschikbare landen, hoe meer geïnteresseerde au pairs en hoe sneller ouders/verzorgers geholpen kunnen worden. 
Nanny Nina is van plan in Nederland eind 2022 een verdrievoudiging van het totaal aantal au pairs te vertegenwoordigen, ongeveer een kwart van de totale markt. De ambitie is om dit vervolgens tot minimaal 50% te laten groeien. Met een eigen au pair programma, inclusief taalcursus Nederlands, en voorzien van het Erkend Referent keurmerk, hebben ze een perfecte basis om iedereen die dat wil van een passende match te voorzien. 

Jasmijn Kok, co-founder Nanny Nina: “Een au pair is een uitkomst voor gezinnen met twee werkende ouders, maar ook verzorgers die afwijkende werktijden hebben of veel moeten reizen. Je hebt hierdoor de flexibiliteit om dagen te wisselen én de zekerheid dat er een bekend en betrouwbaar iemand aanwezig is voor de kinderen. De inzet van au pairs is relatief onbekend in Nederland en daar willen wij graag iets aan doen. Het is namelijk een betrouwbare, solide voorziening én stukken goedkoper als je regelmatig oppas nodig hebt.” 

advertentie