Waldo bereidt met zijn team een grote variëteit aan lekkernijen.
Waldo bereidt met zijn team een grote variëteit aan lekkernijen. Annemiek Cornelissen/BDU

Van taartjes tot ontbijt, WALDO chocolade & patisserie is van alle markten thuis

Zakelijk

HAARLEM Hij is ondernemer in hart en nieren. Iemand die doelen stelt en deze wil bereiken: Waldo Weijsenfeld. Zijn laatste project is WALDO chocolade & patisserie aan de Lange Veerstraat 21 in Haarlem, een sfeervolle winkel waar zijn producten te koop zijn. Hij verkoopt er zijn welbekende mini-taartjes, maar het is ook mogelijk om bij WALDO te genieten van een ontbijt, koffie, lunch of high tea.

Waldo is zijn bedrijf tien jaar geleden gestart. “Ik kreeg uit de erfenis van mijn oma 600 euro en besloot dit in te zetten als startkapitaal voor een eigen onderneming. Ik was benieuwd hoe ver ik zou komen met zo’n relatief laag bedrag en of ik daarmee mijn dromen en ambities waar kon maken. Ik begon in een campingkeuken in Bloemendaal en ging mijn producten verkopen op de zondagsmarkt in Arnhem”.

HILTON Waldo had altijd de verkoop op markten als ideaalbeeld. “Je had als ondernemer weinig risico en kon testen wat een product doet”. Naast het ondernemerschap werkte Waldo bij de DoubleTree by Hilton in Amsterdam en dat was prima te combineren. Het bleek een goede beslissing, want al na een half jaar had de ondernemer een keuken aan het Spaarne in Haarlem die hij deelde met nog twee chef koks.

Daarnaast kreeg hij ook een plek op de zaterdagmarkt op de Grote Markt in Haarlem. “Ik begon met de verkoop van chocolade, koekjes en macarons, omdat er al iemand anders stond met taart. Mijn bedrijf kreeg steeds meer body en korte tijd daarna verhuisde ik naar Den Haag, waar ik een eigen bakkerij en productieruimte kreeg. Ook nam ik er een foodtruck bij en ging warme brownies verkopen. Mijn bedrijf bleef groeien. Inmiddels had ik zeven medewerkers in dienst en stonden we ook op de vrijdagmarkt in Amstelveen”.

CORONA Waldo opende in april 2018 zijn eerste winkel aan de Elandgracht 91 in Amsterdam, een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Eind 2019 opende hij zijn tweede winkel in Amsterdam aan de Eerste Sweelinckstraat 14 (De Pijp). Drie maanden later kwam echter de coronacrisis. “Dat was heel spannend. Niemand wist wat er zou gebeuren. Ik maakte me maar twee dagen zorgen. Daarna besloot ik alleen maar plezier te gaan maken en te kijken wat er zou gebeuren. Ik kreeg een mooie samenwerking met Brasserie van Dam en Lindenhoff en al gauw lagen mijn taartjes overal in het land”.

Inmiddels heeft Waldo drie winkels, want eind juni 2022 is de derde winkel geopend in Haarlem aan de Lange Veerstraat 21. Ook heeft hij een eigen magazine uitgebracht met zijn eigen verhaal, inspiratiebronnen en recepten. Vanaf 20 september wordt er in de nieuwe winkel in Haarlem een nieuwe kaart gelanceerd met een enorm lekkere high tea, uitgebreide ontbijtmogelijkheden en een heerlijke lunch. Op deze kaart komen gerechten uit diverse landen en mogen ook de wentelteefjes niet ontbreken. “Die vind ik zelf zo lekker”.

BEZORGDIENST Volgens Waldo is het een fijn gevoel om als ondernemer steeds nieuwe dingen te creëren en dat is precies wat hij doet. “We willen onze gasten een momentje voor zichzelf bieden met een lekker taartje, ontbijtje of een lunch. Dat laatste is iets wat ze nog niet van ons kennen”. Ook gaat het bedrijf starten met bezorgdienst Ubereats in Haarlem, zodat men er niet uit hoeft om thuis van iets lekkers van WALDO te kunnen genieten.

Alle informatie is te vinden op de website www.waldopatisserie.nl

Annemiek Cornelissen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie