De drie dames van Art2date die de expositie inrichtten.
De drie dames van Art2date die de expositie inrichtten. Annemiek Cornelissen/BDU

Oktober is woonmaand bij De Ruijter, Art2date toont kunstwerken

Zakelijk

CRUQUIUS De Ruijtermeubel Cruquius heeft oktober tot woonmaand gebombardeerd. Hetgeen betekent dat de klanten allerlei aanbiedingen en acties krijgen voorgeschoteld. Ook zijn er in het weekend diverse vertegenwoordigers van bedrijven aanwezig onder het motto: “Meet the creator” en worden er hapjes geserveerd. Tevens wordt er in samenwerking met Kunstenaarscollectief Art2date een prachtige veelzijdige kunstroute aangeboden. 

Door het gehele bedrijf kunnen de bezoekers genieten van kunstwerken van de hand van diverse kunstenaars van gemengde technieken, fotografie, abstract tot figuratieve schilderijen aan toe. Kunstenaarscollectief Art2date is voortgekomen uit het KLM picture talent team, een kunstenaarscollectief bestaande uit medewerkers van KLM, die hun passie en liefde voor de kunst hebben samengevoegd tot een eenheid en daarmee gedurende vier jaar een Internationaal podium hebben behaald. De kunstenaars presenteerden hun werken achter de douane en konden rekenen op een grote publieke belangstelling. Het bijzondere van dit collectief was dat het autodidact kunstenaars waren, die niet alleen werkten in de directie, maar ook onderaan de ladder, het bagagedepot. 

Het neusje van de zalm op het gebied van kunst, uit liefde ontstaan, wordt nu dus onder de naam Art2date getoond bij De Ruijtermeubel. Met zorg hebben de kunstwerken een plek gekregen in de 12000 m2 grote showroom van dit bedrijf, blikvangers tussen de al prachtige collectie, die het bedrijf te bieden heeft. Het creatieve brein achter de tentoonstelling en de activiteiten gedurende de woonmaand, Conny Gruijters, loopt glunderend rond, de laatste hand leggend aan de expositie, die zaterdag 1 oktober werd geopend. Uiteraard werd samen met Charlotte van den Berg en Manon van Babtist van Art2date het glas geheven op dit bijzondere initiatief. 

Door de directie van De Ruijtermeubel werden de plannen voor de kunstroute meteen enthousiast ontvangen. “We hadden direct een goed klik met de dames van Art2date en zo worden ongeveer honderd werken getoond van twaalf kunstenaars. Het geeft een leuke dimensie om te zien hoe de diverse kunstuitingen eigenlijk één geheel vormen, waardoor het voor het publiek heel aantrekkelijk is om langs de route te gaan. “Bij binnenkomt kan men informatie krijgen over de route en de kunstwerken”, vertelt Gruijters, terwijl ze benadrukt dat door de samenwerking een mooie aansluiting is gecreëerd tussen de collectie en de kunst. 

Tijdens de route is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Bistro Zyanos van Ahmet en Fatos Yucedag, die van dinsdag tot en met zondag tijdens de openingstijden van De Ruijtermeubel een heerlijke lunch serveren, met specialiteiten uit de Mediterrane keuken en een vleugje Europese invloeden . De klanten van De Ruijtermeubel krijgen bij aankoop steevast als presentje een borrelbox van deze Bistro aangeboden. “Een extra stukje service voor onze klanten, zodat ze thuis onder genot van wat lekkers na kunnen praten over de opgedane indrukken”.

De Ruijter Meubelen is gevestigd aan de Spaarneweg 24 in Cruquius.

Annemiek Cornelissenadvertentie
advertentie