Afbeelding
Eigen Foto

Bijzondere Bevrijdingsdag voor bewoners en familie van Kennemerhart

Zorg

REGIO Dit jaar werd op Bevrijdingsdag 75 jaar bevrijding gevierd. Voor de bewoners en familie van Kennemerhart was deze dag extra bijzonder. Want vanaf deze dag konden zij elkaar op vier Kennemerhartlocaties ontmoeten via een Flexvisit. De Flexvisits werden mogelijk gemaakt dankzij een door Sheila Willemse opgezette doneeractie.

Vanwege het bezoekverbod aan verpleeghuizen besloot Willemse zich in te zetten voor de komst van deze huiselijk ingerichte containers, voorzien van een plexiglas wand en geluidsapparatuur, zodat bewoners en familie elkaar veilig en 'coronaproof' kunnen ontmoeten. Een groot succes want binnen twee weken vonden vier Flexvisits hun weg naar de verpleeghuizen Schoterhof, De Molenburg, Huis in de Duinen en Meerleven. En binnenkort volgt ook De Rijp.

Gisteren nam Sheila Willemse de eerste officieel in gebruik en kon zij haar in Schoterhof wonende opa na ruim zes weken weer bezoeken. Volgens Helma Meeuwissen, directeur langdurige zorg bij Kennemerhart, zijn de Flexvisits een geweldig initiatief. "Voor bewoners en familie is het landelijk opgelegde bezoekverbod zwaar. Voor mensen met dementie is de maatregel lastig te begrijpen. Onze medewerkers doen er alles aan om het onze bewoners naar de zin te maken. Echter, familie is onvervangbaar. Er wordt van alles gedaan om contact mogelijk te maken, bijvoorbeeld via een glaswand op de begane grond of via een open deur met visite op gepaste afstand achter een heg. Maar dit is niet op alle locaties makkelijk te realiseren. Daarom zijn we ontzettend blij met de Flexvisits. Het maakt een nieuwe vorm van contact mogelijk tussen bewoners en familie. Dit initiatief gaat een enorme positieve impact op hen hebben en dat vinden we heel belangrijk. Alle hulp en initiatieven die we aangeboden krijgen worden ontzettend gewaardeerd. Het helpt ons in deze voor iedereen zo lastige tijd".

Inmiddels leverde de actie van Sheila bijna 10.000 euro op. Helma Meeuwissen: "We zijn er nog niet en hopen dat er nog meer donaties zullen volgen om de Flexunits voor zoveel mogelijk bewoners en familie mogelijk te maken". De huidige Flexvisits konden gerealiseerd worden dankzij onder andere stichting Hofje Codde en Van Beresteyn, Stichting Steunfonds Cliënten Kennemerhart, De Riki Stichting, Stichting Onderling Hulpbetoon Zandvoort en een aantal grote en kleinere donateurs. INTOS Interior Solutions maakte de tafels voor in de Flexvisits. Voor meer informatie: www.kennemerhart.nl/nieuws.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie