Bestuurder Cedric van der Meulen snijdt de taart aan op ontmoetingscentrum Pleinhart
Bestuurder Cedric van der Meulen snijdt de taart aan op ontmoetingscentrum Pleinhart PR

Innovatieve dagbesteding via Kennemerhart Oppeppers

Zorg Deel je nieuws

De dagbesteding van Kennemerhart presenteert zich voortaan als Kennemerhart Oppeppers, innovatieve dagbesteding in Haarlem en omstreken. Met een nieuwe naam, nieuw logo én een vernieuwd programma zet Kennemerhart haar dagbesteding opnieuw in de markt. Op maat, eigentijds en dichtbij. Kennemerhart Oppeppers richt zich op kwetsbare thuiswonende ouderen met een vorm van dementie, NAH, Parkinson of als contact maken met anderen niet meer zo vanzelfsprekend is.

Programmacoördinator Petra Jansen: ‘De oudere van nu’. wil graag middenin het leven blijven staan.Via Kennemerhart Oppeppers kunnen zij hun dag invullen met gelijkgestemden of met aansprekende activiteiten’. Het concept slaat aan bij deelnemers van Kennemerhart Oppeppers. ‘Als je thuis blijft, ben je zo beperkt. Hier organiseren we van alles samen’, aldus een deelnemer. Een andere deelnemer vertelt: ‘We accepteren elkaar en het is fijn om ergens naar toe te gaan waar je anderen kunt ontmoeten. Ik vind het fijn om onder de mensen te blijven en samen dingen te ondernemen. Voor mijn partner thuis is dat ook belangrijk’. 

Audrey van Schaik, Raad van Bestuur Kennemerhart: ‘Innovatie vinden we belangrijk, ook als het gaat om een zinvolle daginvulling. Kwetsbare ouderen willen graag actief onderdeel blijven van de maatschappij. Met het nieuwe programma van Kennemerhart Oppeppers komen we op allerlei manieren tegemoet aan deze wens.’

Kennemerhart Oppeppers werkt vanuit vier ‘routes’: 'Oppeppers Op Pad' is er voor iedereen die er graag op uit trekt en dit ook fysiek goed aan kan, zij wandelen, gaan op museumbezoek of kiezen voor een themaprogramma.
'Oppeppers Dichtbij' zijn de dagbestedingslocaties in Haarlem, Heemstede, Vogelenzang/Bloemendaal en Zandvoort en bedoeld voor iedereen die, met enige begeleiding, dichtbij huis zin heeft in een afwisselend dag- of weekprogramma. 'Oppeppers Thuis' is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers. 'Oppeppers Samen' betreft onze samenwerking met maatschappelijke en culturele partijen in de stad. 

Het programma van Kennemerhart Oppeppers wordt, zodra de coronamaatregelen niet meer van kracht zijn, verder uitgerold. Tot die tijd vinden alle activiteiten veilig en coronaproof plaats. Zie voor meer informatie: www.kennemerhart.nl/dagbesteding

advertentie