Afbeelding
Archief

Online Alzheimer Trefpunt behandelt de dagbesteding en het effect op mensen met dementie

Zorg

HAARLEM Door de coronamaatregelen kan het Alzheimer Trefpunt geen fysieke bijeenkomsten gehouden en daarom wordt vrijdag 18 juni vanaf 16.00 uur een online Trefpunt gehouden. Het onderwerp is dit keer ‘Dagbesteding en het effect op mensen met dementie’.

De inrichting van een ruimte, het doen van de juiste activiteiten en die goed doen heeft een grote invloed op het welzijn en gedrag van mensen met dementie. Vrijdag 18 juni gaat gespreksleider Silvia Adrichem in gesprek met Roos Zwart. Oorspronkelijk opgeleid als interieurarchitect, later werkend als verzorgende en activiteitenbegeleidster in de ouderenzorg heeft zij zich toegelegd op de verwerking van prikkels door mensen met dementie. 

Roos Zwart werkt als docent en adviseur, onder andere voor het CCE, het Centrum voor Consultatie en Expertise. Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn: waar moet je rekening mee houden als je activiteiten gaat doen met iemand met dementie, hoe kan je iemand motiveren; als iemand naar de dagbesteding gaat, waar moet je rekening mee houden en hoe bereid je iemand voor als iemand met dementie onbegrepen problematisch gedrag laat zien?

Het gesprek is live te volgen via de site van de afdeling: www.alzheimer-nederland.nl/midden-kennemerland. Tijdens het gesprek kan men bellen om een vraag te stellen of iets in te brengen. Het telefoonnummer is: 06-22742852.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie