Cedric van der Meulen ontvangt het certificaat van Adriaan van Engelen
Cedric van der Meulen ontvangt het certificaat van Adriaan van Engelen Jurriaan Hoefsmit

Kennemerhart ontvangt bronzen keurmerk van de Milieuthermometer Zorg

Zorg

HAARLEM Cedric van der Meulen, bestuurslid van ouderenzorgorganisatie Kennemerhart, heeft maandag 28 september het bronzen keurmerk Milieuthermometer Zorg in ontvangst genomen voor acht locaties verspreid over de gehele Haarlemse regio.

Kennemerhart heeft voor woonzorglocaties Schoterhof, De Rijp, De Blinkert, De Molenburg, Meerleven, A.G. Bodaan en opnieuw ook de Janskliniek en Overspaarne het bronzen niveau van de Milieuthermometer Zorg behaald. Het certificaat werd uitgereikt door Adriaan van Engelen, directeur Milieuplatform Zorgsector. Van der Meulen zegt trots te zijn op het keurmerk: “Dat we voor zoveel locaties brons hebben gehaald is iets waar we met zijn allen trots op kunnen zijn. We hebben maar één planeet. Kennemerhart zet zich samen met onze medewerkers maximaal in om deze zo goed mogelijk door te geven aan de volgende generatie”. 

Wethouder Van Haeften van de gemeente Zandvoort: “Ik ben trots dat Kennemerhart met hun zorginstellingen de urgentie ziet van een duurzame samenleving. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsambities van de gemeente. Ik hoop dat veel organisaties en bedrijven dit voorbeeld zullen volgen. Daar zal ik me ook persoonlijk voor inzetten: een duurzamer dorp komt niet vanzelf, dat moeten we samen doen”.

Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt steeds belangrijker, ook voor de zorg. Op milieugebied is de kennis nu gebundeld in de Milieuthermometer Zorg. Dit biedt een basis voor milieuzorg, geeft invulling aan recente wetgeving en zorgt voor kostenbesparing. Via een Green Deal onderstrepen zorginstellingen het belang om de instellingen versneld te verduurzamen.

In 2015 en wederom in 2018 tekenden diverse zorginstellingen de Green Deal ‘Nederland op weg naar Duurzame zorg’. De Green Deal heeft als doel de verduurzaming te versnellen en de Milieuthermometer is een van de beloften. Dit is een duurzaamheidstool van het Milieuplatform Zorgsector wat door aangesloten zorginstellingen zelf wordt onderhouden.

Omgevingsdienst IJmond heeft een coördinerende rol in de Green Deal voor de regio. Zo organiseren zij bijeenkomsten waar de zorginstellingen successen, kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen. Ook voeren ze namens vijftien gemeenten en de provincie Noord-Holland diverse milieu- en duurzaamheidstaken uit, onder andere het verlenen van vergunningen en het houden van milieutoezicht bij bedrijven. Energiebesparing maakt daar onderdeel van uit en staat steeds hoger op de agenda.

advertentie