Bescherm jezelf, cliënten en collega's tegen griep!
Bescherm jezelf, cliënten en collega's tegen griep! Zo geprikt!

Zorgorganisaties in Kennemerland geven startsein voor halen van griepprik

Zorg Deel je nieuws

HAARLEM De bestuurders van het Spaarne Gasthuis, Kennemerhart, Sint Jacob, ViVa! Zorggroep, Zorgbalans, Zorggroep Reinalda en De ZorgSpecialist hebben binnen hun organisaties het startsein gegeven voor het halen van de griepprik in de regio Kennemerland. Hiermee hopen zij een voorbeeld te zijn voor alle collega’s in de zorg en de griepvaccinatiegraad in de regio te verhogen. De Gezondheidsraad adviseert al sinds 2007 niet alleen cliënten, maar ook zorgmedewerkers te vaccineren.

Door alle coronamaatregelen van het afgelopen jaar, kwam het griepvirus in Nederland nauwelijks voor, met als gevolg dat we in Nederland nu mogelijk te maken krijgen met een hevigere griepperiode. Het gewone leven komt steeds meer op gang, maar dat betekent ook dat iedereen meer kans loopt het griepvirus aan elkaar over te dragen. Met de griepvaccinatie voorkomen we mogelijk met elkaar dat veel bewoners en medewerkers griep krijgen.
Daarnaast is de werkdruk van de medewerkers in ziekenhuizen en de ouderenzorg nog erg hoog. Elk geval van uitval door griep dient daarom voorkomen te worden.

De bestuurders roepen alle zorgmedewerkers op zich te beschermen tegen het griepvirus: voor zichzelf en voor hun cliënten en bieden in oktober en november op hun verschillende zorglocaties een gratis griepvaccinatie aan hun medewerkers aan.
Marja Sleeuwenhoek, voorzitter Raad van Bestuur ViVa! Zorggroep: “Bij ViVa! Zorggroep zijn we blij met deze maximale gezamenlijke inspanning om de vaccinatiegraad van zorgmedewerkers zo hoog mogelijk te krijgen. In het kader van COVID-19 heeft samenwerking met elkaar al tot hele mooie resultaten geleid. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat dit voor de gewenste hoge griepvaccinatiegraad van onze medewerkers dit jaar ook het geval gaat zijn.”

In het Spaarne Gasthuis was afgelopen week ook de aftrap van de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne. Traditiegetrouw laat de voltallige raad van bestuur zich als eerste vaccineren. Een goede zaak, stelt Ivo van Schaik, voorzitter: “Om de druk op de zorg in ons ziekenhuis beheersbaar te houden is het niet alleen van belang dat onze collega’s zich inenten tegen COVID-19, maar ook tegen de griep. We vaccineren niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze patiënten, collega’s en onze naasten.”

advertentie
advertentie