Helma Meeuwissen met de zeven young professionals
Helma Meeuwissen met de zeven young professionals Jurriaan Hoefsmit

Kennemerhart investeert in young professionals

Zorg Deel je nieuws

HAARLEM Bij Kennemerhart bereiden young professionals zich voor op een baan als zelfstandig teamleider in de ouderenzorg. Helma Meeuwissen, directeur intramurale zorg bij Kennemerhart, stond aan de wieg van dit voor de ouderenzorg unieke leertraject. 

“Goede teamleiders zijn onmisbaar in de zorg. Via goed leiderschap zorgen ze voor soepel draaiende teams, kwaliteit van zorg én het behoud van tevreden zorgmedewerkers. Het middenkader is ongelooflijk belangrijk voor een organisatie, zij vormen de spil”, vertelt Helma. “Als je daar niet serieus in investeert, raak je ze snel weer kwijt. De arbeidsmarkt voor de zorg wordt vooral als problematisch gezien. Bij Kennemerhart proberen we altijd breed te kijken. Niet naar wat er niet kan, maar wat er juist wél kan. Dat kan bijvoorbeeld door niet teveel in het proces te blijven hangen. Mijn ervaring is dat je dán juist leuke en verrassende dingen tegenkomt, waar je ook veel inspiratie van krijgt. Bovendien bereik je met jonge talentvolle teamleiders, ook makkelijker jonge nieuwe zorgmedewerkers”.

De trainees, de meeste twintigers en dertigers, hebben allemaal een andere achtergrond. Zoals een studie psychologie, bewegingswetenschappen of HBO verpleegkunde. Wat ze gemeen hebben is affiniteit met de zorg en een aansprekend cv. Inmiddels zijn vijf trainees klaar en zijn ze aan de slag als zelfstandig teamleider in een woonzorglocatie. Helma: “Ik ben trots op dit project. Veel collega’s werken er aan mee, van controller tot hr-adviseur en van keukenmedewerker tot helpende. Dat doen ze door hun specialistische kennis met de trainees te delen. En wat ik vooral ook leuk vind, is dat de ‘gevestigde orde’ van de al wat oudere teamleiders prima matcht. De jongere trainees nemen nieuwe inzichten en digitale vaardigheid mee, de oudere teamleiders hun kennis en ervaring. Samen vormen ze sterke koppels met complementaire eigenschappen. Het draagt bij aan het continue verbeteren van de zorg aan onze cliënten”.

Met 2000 medewerkers en 750 vrijwilligers biedt Kennemerhart (thuis)zorg, wonen en welzijn aan ongeveer 2500 cliënten in de regio Zuid-Kennemerland. Kennemerhart heeft negen woonzorgcentra, een behandelcentrum voor specialistische (dementie) zorg en biedt via Kennemerhart Oppeppers innovatieve dagbesteding aan thuiswonende ouderen. 

Op www.werkenbijkennemerhart.nl staat een overzicht van alle actuele vacatures bij Kennemerhart.

advertentie