Afbeelding
Koen Suyk

Hockey-international Croon verlengt contract bij Bloemendaal

Hockey

BLOEMENDAAL Jorrit Croon hockeyt ook de komende seizoenen op ’t Kopje bij HC Bloemendaal. De 23-jarige international heeft zijn contract bij de hoofdklasser met meerdere jaren verlengd, meldt de Noord-Hollandse club.

Croon kwam in de zomer van 2018 naar Bloemendaal. Met de club won hij twee keer het landskampioenschap (2019 en 2021) en de Euro Hockey League (2021). “Ik heb er geen seconde over na hoeven denken”, zegt Croon. “Bloemendaal is een geweldig team en een fantastische club. Ik heb mij de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Eerst onder Michel van den Heuvel en nu onder Rick Mathijssen. Mijn bijdrage aan het team is nu heel anders dan toen ik net kwam. Als middenvelder verbind ik de achterhoede met de aanval. Ik moet creatief zijn en voor gevaar zorgen.”

Bloemendaal laat weten blij te zijn dat Croon heeft bijgetekend. “De club heeft de ambitie om ook komende jaren in de Nederlandse en Europese top te spelen en Jorrit is daarbij een belangrijke speler”, zegt bestuurslid tophockey Hans-Erik Tuijt.

advertentie