Schilderij van Margot van Huijkelom en zijden shawl van Karolien van Mensvoort
Schilderij van Margot van Huijkelom en zijden shawl van Karolien van Mensvoort Margot van Huijkelom voor schilderij en Karolien van Mensvoort voor shawl

Expositie ‘Inspiré’ Zocherlounge

Lokaal Deel je nieuws

50 JAAR VRIEND- EN KUNSTENAARSCHAP 

Margot van Huijkelom & Karolien van Mensvoort vieren 50 jaar vriend- en kunstenaarschap met een gezamenlijke expositie in de fraaie Zocherlounge in Bloemendaal, een mooi neoclassicistisch kerkje uit 1852. 

Tekeningen en schilderijen van Margot haar krachtige vrouwen op handgeschept papier en verfijnde zijden shawls, gebreide en geweven textiel van Karolien gaan prachtig samen. 

ZIJDEN SHAWLS EN WOLLEN PLAIDS 

Karolien is jarenlang werkzaam als freelance mode-ontwerper, dessinontwerper, technisch tekenaar en illustrator. Na veel in opdracht te hebben gewerkt voor allerlei bedrijven zoals Turnover, Stills, Esprit en O’Neill voelde ze een sterk verlangen experimenteler te werken met textiel naar eigen inzicht en smaak, niet geleid door trends. 

Karolien zoekt naar datgene wat nét onlogisch of ongebruikelijk is binnen een methode. Ze mixt digitale technieken met ambachtelijk handwerk. Ze voelt wat ze maakt, omringt zich ermee. Alles moet zacht, comfortabel en aaibaar zijn. Karolien laat de resultaten zo veel mogelijk op zichzelf staan. Het hoeven geen kledingstukken te worden, niet om een lichaam te passen. Het worden plaids, kussens, shawls, gordijnen of textielobjecten. Sommige zijn seriematig vervaardigd, anderen unica. 

VROUWEN IN VERF 

Margot vertrekt na de kunstacademie naar Parijs. Ze werkt daar voor de grote franse modehuizen waar zij in haar charmante tekenstijl haar visie op de vrouw neerzet. Vanwege de grote hoeveelheid opdrachten vestigt zij zich in Frankrijk. Veel collega illustratoren zijn overgestapt naar computertechnieken, maar Margot is nog een van de laatsten der Mohikanen die het handmatig tekenen nog volledig beheerst. Met haar vaste hand tekent ze de mooiste lijntekeningen op handgemaakt papier. Ze verrijkt haar modieuze tekenstijl met ver­fijnde vrouwengezichten omlijst door flinterdunne lijnen als haardrachten. Als geen ander beheerst ze de technieken en met schwung zet ze lijnen naast spuittechnieken, uitvloeiende inkten en penseel streken. Haar touch is soepel en dynamisch, haar composities fantasierijk en  krachtig. Ze brengt een ware ode aan de vrouw en haar vrouwelijkheid.

Wegens enorm succes wordt de expositie verlengd tot en met het laatste weekend in januari en is geopend van 13.00 tot 17.00 in de Zocherlounge, Zocherlaan 1 in Bloemendaal.

Welkom voor een persoonlijke rondleiding door Karolien en Margot.

We houden ons aan de RIVM richtlijnen.                                                   

advertentie
advertentie