Help meemet de bestrijding van de bereklauw! bere
Help meemet de bestrijding van de bereklauw! bere IVN

IVN Strijd mee tegen de Reuzenberenklauw

Lokaal Deel je nieuws

Iedereen is welkom! Het IVN Zuid-Kennemerland gaat i.s.m. Spaarnelanden zaterdag 21 mei de strijd aan met de Reuzen Berenklauw. In Schalkwijk ten zuiden van de volktuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg ligt een wandelbos met leuke natuur voor de bewoners van Schalkwijk.

Maar we hebben een probleem. En dat is de Reuzenberenklauw. Op verschillende plekken komt deze woekerplant voor. De reuzen Berenklauw is een hardnekkige plant, hij verdringt inheemse planten en is gevaarlijk bij aanraking. Als we niets doen zal de plant zich steeds meer opdringen.

Deelnemers aan deze werkdag gaan de Reuzen Berenklauw te lijf met steekschoppen. We steken de bereklauw uit, de wortels gaan in een afval/puinzak,  het loof leggen we in de hoek op een composthoop. Dit doen we allemaal om te voorkomen dat deze plant een plaag wordt. Komt allen en we gaan de strijd aan!  

Neem eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, handschoenen, extra koffie/thee en vlaai. We werken tot ong. 13.00 uur. Doe stevig schoeisel aan en trek beschermende kleding aan; een lange broek en een t-shirt/werkblouse met lange mouwen. Wie het leuk vindt om mee te doen is van harte welkom! Ervaring is niet noodzakelijk.

We verzamelen om 9.30 uur bij de ingang volkstuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan; auto parkeren aan de overkant bij de sportvelden. Aanmelden graag bij Marc van Schie, marcmargriet@hetnet.nl of 06-22575748. We maken er een mooie dag van!

advertentie