Vrouwenkoor Hoor Haar toert langs Haarlemse zorgcentra

Lokaal Deel je nieuws

Op zondag 29 mei a.s. verblijdt vrouwenkoor Hoor Haar de bewoners en het personeel van enkele zorgcentra met een vrolijk gratis optreden. In 2021 liet de gemeente Haarlem weten subsidie te willen verstrekken voor initiatieven die zouden bijdragen aan het herstel van de stad na de corona crisis. Deze zogenaamde “corona subsidie”is met name bedoeld voor activiteieten voor kwetsbare groepne zoals ouderen en mensen met gezondheidsproblemen.
 

Vrouwenkoor Hoor Haar bedacht toen het plan om op één dag langs verschillende zorgcentra te toeren en daar korte gratis optredens te geven. De gemmente heeft hier positief op gereageerd en het koor een kostendekkende subsidie verleend.

Op zondagmiddag 29 mei is het zover en toert Hoor Haar met dirigent Dirk Kaandorp en pianiste Charlotte de Wijs per bus langs drie Haarlemse zorgcentra. Dit zijn achtereenvolgens De Houttuinen, Overspaarne en het Reinaldahuis. De toer eindigt op de Zijlweg in de gerestaureerde kapel van het voormalige Triniteitslyceum. Op deze schitterende locatie mocht Hoor Haar in 2020 gedurende een paar maanden repeteren, aangezien de eigen repetitieruimte op dat moment niet voldeed aan de strenge eisen om in groepsverband te mogen zingen. In deze mooie kapel vindt het laatste optreden van de dag plaats voor de gastvrije eigenaren van de kapel en voor de eigen trouwe achterban. Hierna wordt deze mooie dag afgesloten met een gezellige borel.

Deze dag wordt voor zowel Hoor Haar als het luisterend publiek in de zorgcentra en de kapel een groot feest!

advertentie
advertentie