Lean Yellow Belt training groot succes bij opleiding Technische Bedrijfskunde van Hogeschool Inholland

Lokaal Deel je nieuws

Sinds anderhalf jaar kunnen studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde van Hogeschool Inholland in Alkmaar een internationaal erkend Lean Yellow Belt certificaat halen. De training van Lean2Succes is zo’n groot succes dat Hogeschool Inholland en Lean2Succes in gesprek zijn om ook het vervolg, de Lean Green Belt training en bijbehorende certificering, aan te gaan bieden aan de voltijd- en deeltijdstudenten.

Lean Yellow Belt

Tijdens de Lean Yellow Belt training leren studenten hoe je slimmer kunt werken in plaats van harder. Deelnemers zijn na de training in staat om knelpunten in processen en teams op te sporen en te verhelpen. Ook leren ze hoe ze processen kunnen versnellen. Denk bijvoorbeeld aan het verlenen van vergunningen waar eerst vier weken voor nodig was en na het leren van de juiste technieken vier dagen.

Na het volgen van de lessen en het doen van een examen krijgen studenten het Lean Yellow Belt certificaat. Dit is een internationaal erkend certificaat, omdat Lean2Succes geaccrediteerd is door Lean Competency Services ltd. (LCS).

Hogeschool Inholland

Annemarie Hoffman en Christa Wijga zijn beiden docent bij de opleiding Technische Bedrijfskunde en hebben zelf de Lean Black Belt training, een vervolg op de Lean Green Belt training, afgerond bij Lean2Succes. Hoffman: “Wij waren zo enthousiast tijdens het volgen van de training, dat we besloten hebben om de Lean Yellow Belt training onderdeel van onze opleiding te maken. Hiervoor hebben we een korte aanvullende training gevolgd van Lean2Succes. Nu kunnen we de training zelf geven aan onze studenten en maken we gebruik van het lesmateriaal van Lean2Succes.”

Student Giany Nanlohy “We hebben geleerd processen te verbeteren en efficiënter te maken. Met behulp van Lean konden we de knelpunten in ons proces vinden, bespreekbaar maken en verhelpen.”

Lean2Succes

Lean2Succes is een organisatie met Lean & Agile trainers en consultants die positieve impact willen realiseren binnen organisaties. Zij verhogen het werkplezier, de klanttevredenheid én de resultaten in organisaties met behulp van Lean, Scrum en Agile. Zelf past de opleider dit ook in haar eigen organisatie toe. Voor groei is zij op zoek naar consultants en trainers en bedrijven die Lean trainingen willen inzetten. Meer info: www.lean2succes.nl.

advertentie