Ruña ‘t Hart en Mengjie Han
Ruña ‘t Hart en Mengjie Han Janus van den Eijnden

Violiste Ruña ’t Hart treedt op in de Lutherse Kerk in Haarlem

Overig Deel je nieuws

Op woensdag 17 augustus om 20.30 uur treedt violiste Ruña ’t Hart op in de Lutherse Kerk in Haarlem (Witte Herenstraat 22). Samen met pianist Mengjie Han speelt zij werken van Claude Debussy, Johannes Brahms en Wolfgang Amadeus Mozart.

De veelzijdige violiste Ruña ‘t Hart (1992) maakt indruk door haar kwaliteiten als soliste en als warm pleitbezorgster van de kamermuziek. Ruña speelt in verschillende bezettingen concerten in binnen- en buitenland. Haar muzikale interesse beslaat een breed gebied, uiteenlopend van barok tot hedendaagse muziek. In september 2011 begon Ruña haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths. Ze behaalde haar masterdiploma in september 2018 met de onderscheiding cum laude. In december 2016 ontving zij in het Concertgebouw de prestigieuze vioolbeurs van het Kersjes Fonds, een belangrijke prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een jong viooltalent in Nederland. ‘Een groeidiamantje dat van binnenuit staalt en muzikaal oplicht’ noemde de jury van het Kersjes Fonds violiste Ruña ’t Hart in 2016 al. Zij kreeg destijds de vioolbeurs om haar ‘gloedvolle, intense spel met een persoonlijk verhaal’ verder te ontwikkelen. En dat heeft ze gedaan. Met groot gemak weet zij de muziek van Mozart, Debussy en Brahms in het juiste licht te zetten. Ze neemt u mee in het verhaal van de componisten. Het resultaat is een vioolrecital dat u bijblijft.

Het concert begint om 20.30 uur (zaal open 20.00 uur). Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.ihms.nl en op de dag van het concert aan de zaal (uitsluitend pinbetaling). 

Een kaart kost € 19, -. Jongeren tot 30 jaar betalen €9,- en kinderen t/m 12 jaar kunnen het concert gratis bijwonen.  

advertentie
advertentie