Viering Gedenk je geliefden in het hoogkoor van Grote of St.-Bavokerk
Viering Gedenk je geliefden in het hoogkoor van Grote of St.-Bavokerk Tom de Haan

Gedenk je geliefden in de Grote of St.-Bavokerk

Overig Deel je nieuws

We lopen vaak niet te koop met onze rouw over de geliefden die we zijn verloren aan de dood, maar het is er wél. Rond de tijd van ‘Allerzielen’ is er tijd en ruimte om samen te komen, een kaarsje te branden en de namen van al die mensen, die gemist worden en die ons dierbaar zijn, voor even weer hardop te horen.  

Op zondag 30 oktober is de jaarlijkse viering Gedenk je geliefden in de Grote of St.-Bavokerk. Vanaf 13.00 uur is de kerk vrij toegankelijk om een kaarsje te branden en de naam van een dierbare overledene in het boek te schrijven. Om 16.00 is er een korte viering met stadsdominee Tom de Haan, waarin deze namen worden voorgelezen.  Zo klinken de namen voor even weer hardop, hoorbaar voor iedereen. Namen die zoveel van ons vaak sinds het overlijden onuitgesproken bij ons dragen. Meestegitarist Sander van Willigenburg verzorgt de muzikale bijdrage. 

Vanaf maandag 24 oktober staat ook ‘Een Moment’ in het teken van gedenken. Met een prachtige tekst van theoloog Dietrich Bonhoeffer word je meegenomen naar gevoelens van vreugde en verdriet rondom afscheid nemen. Elke werkdag van 12.30 – 13.00 ben je van harte welkom in het monumentale hoogkoor om hier even bij stil te staan.

Vind je het fijn als een naam wordt voorgelezen, maar ben je niet in de gelegenheid om zelf te komen? Stuur dan een mailtje naar kerkhaarlem@gmail.com o.v.v. Gedenk je geliefden.

advertentie
advertentie