Immy Nieboer vertelde dat de zestig rugzakjes door een groep kerkmensen is gevuld met onder andere jeu de boules, kleur- en knipselboeken, stoepkrijt, puzzels en het nog immer populaire slijm. De tassen waren in vijf leeftijdscategorieën verdeeld: 4/5, 6/7, 8/9, 10/11 en 12/13 jaar. O ja, voor de oudere meisjes was er ook nog nagellak.

De Voedselbank die vanaf november 2019 op de Amsterdamsevaart zit, deelt wekelijks zo’n 180 pakketten uit. Door corona is de Voedselbank momenteel veranderd in een uitdeelstraatje. In kratten liggen zo’n 35 producten, een medewerker stopt als iemand het aantal aangeeft de artikelen in de tas van de klant. "Dat werkt sneller dan selfservice", vertelt Anga.        

"Er worden wel eens boeken afgeleverd", vertelt vrijwilligster Maud Fischer, "Die tassen zijn toch geweldig, blije kinderen is toch heerlijk". Over een week worden ze uitgedeeld, vertelt Anga. Immy Nieboer: "De kinderen hebben best een lange vakantie, de meesten gaan ook nergens heen. Dan is het fijn wat extra spelletjes in huis te hebben".       

De Voedselbank zat eerst in een veel groter pand aan de Oostvest. Eigenlijk is dit te klein, zegt vrijwilliger Maud. "Jammer dat de buren vinden dat we voor overlast zorgen. Kinderachtig, de mensen moeten blij zijn dat ze zelf niet naar de Voedselbank hoeven".

Willem Brand