Opa Johan werd jaren geleden wereldberoemd toen beelden van hem op Edit Festival de wereld overgingen. Sindsdien gaat hij door het leven als de 'house-opa' en mag hij bij alle feesten als vip gast gratis naar binnen. Hij bezoekt jaarlijks onder meer festivals als Awakenings, Tomorrowland en Mysteryland en vele clubs en techno feesten.

Het dansen doet De Vries sinds 2005. "Eerst voelde ik nog wel een beetje schaamte. Ik was bang voor vervelende reacties. Toen ik eindelijk de stoute schoenen had aangetrokken en naar een festival ging, gebeurde het tegenovergestelde: iedereen was zo aardig."

De Vries hoopt het nog lang vol te houden. "Ik zeg al een paar jaar dat ik ermee ga stoppen, maar ik ben nog steeds fit en danslustig. Nu heb ik besloten in elk geval tot 1 januari door te gaan en dan te kijken hoe ik me voel."

Afgelopen vrijdag werd de graag geziene house-opa speciaal voor zijn verjaardag met een techno drive in show voor zijn deur verrast. Uiteraard op veilige afstand. Opa Johan geniet nog altijd na van het verrassingsfeestje. "Dit is geweldig. Dit had ik nooit verwacht'', zegt hij. "Ik zit nu veel alleen thuis, mensen durven mij niet meer te bezoeken en mijn verjaardag heb ik daarom alleen gevierd. Van dit GlitterGolf bezoek en heerlijke muziek van dj FlexyFrank leef ik weer helemaal op."

Johan genoot zichtbaar van zijn verrassingsfeestje, waar de dj meerdere nummers voor hen draaide (geluid aan):

Johan houdt ontzettend van dansen en zijn laatste droom is het bezoeken van Dance walhalla Ibiza. "Als het doorgaat – de tickets zijn al gekocht dankzij de gulle gevers van de crowdfunding– vlieg ik in september naar Ibiza om daar de techno clubs te mogen bezoeken. Dat is echt nog een hele grote wens van mij voor ik echt te oud word en stop met feesten." 

Eigen Foto
Foto: Eigen Foto
Eigen Foto
Foto: Eigen Foto